MAINOS

Pihapiiri – puutarhamessut Lahdessa huhtikuun lopulla

Piha

Pihapiiri-nimiset puutarhamessut järjestetään Lahden Messukeskuksessa tulevana viikonloppuna 24.-26.huhtikuuta. Tutustu tarjontaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Pihapiiri puutarhamessut tekee tänä vuonna tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa erityisen laajaa yhteistyötä puutarha-alan oppilaitosten kanssa. Myös perusopetuksen uudet tuulet näkyvät vahvasti messuilla. Tulevaa opetussuunnitelmaa esitellään tapahtumassa monialaisen ja -materiaalisen tekemisen kautta, mm. räppäämällä. Puutarha-alan oppilaitokset sekä Lahden seudun peruskoululaiset opettajineen pääsevät veloituksetta vierailemaan tapahtumassa avajaispäivänä perjantaina.

Puutarhamessut esittelee oppilaitosten osaamista

Puutarha-alan opiskelijoiden taidonnäytteitä voi Pihapiiri-messuilla ihailla mm. yleiskoristelualueella, jonka toteuttavat Lepaan puutarhuriopiskelijaryhmä sekä Koulutuskeskus Salpauksen talonrakennuslinjan opiskelijat. Keski-Uudenmaan koulutusyhtymän edustus on ollut mukana suunnittelemassa tapahtuman sisältöä Pihapiiri-toimikunnassa. Oppilaitoksen opiskelijat ovat toteuttaneet myös messuilla jaettavan Pihaoppaan. Tapahtuman Pihajuhlaideat -alueen on toteuttanut opinnäytetyönään Koulutuskeskus Salpauksen tilasuunnittelu- ja toteutuslinjan opiskelija.

Useita oppilaitoksia esittäytyy Pihapiiri-messuilla myös omilla osastoillaan. Messuja ja opiskelijoiden mukanaoloa suuren tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa pidetään alan oppilaitoksissa ainutlaatuisena oppimisympäristönä. Alan opettajien mukaan messut ovat lisäksi loistava tilaisuus tutustua puutarha-alaan ja alan toimijoihin, rekrytoitumismielessäkin. Tapahtuman ohjelmasisältöä voi hyödyntää oppilasryhmille opetustarkoituksissa.

Vihannesräppi ja yli 100 koululaisten tekemää pihatonttua

vihannesräppi

Tapahtumassa kuullaan mm. nelosluokkalaisten vihannesräppi, josta on tehty myös musiikkivideo

Perusopetuksen uutta vuonna 2016 käyttöön otettavaa opetussuunnitelmaa esitellään Pihapiiri-messujen yhteydessä monialaisen ja -materiaalisen tekemisen kautta. Tapahtumassa kuullaan mm. nelosluokkalaisten vihannesräppi, josta on tehty myös musiikkivideo (linkki videoon tiedotteen lopussa) sekä yläkoululaisten kokkausnäytöksiä. Messuilla on esillä yli sata persoonallista koululaisten tekemää pihatonttua. Tekemisen ja tietämisen iloa kasviksista -teema on Launeen koulun, Lahden Messut Oy:n, Lahden Puutarhaseuran sekä kodin ja koulun yhteistyöhanke.

Pihapiiri-messuilla on mukana lähes 200 näytteilleasettajaa, jotka esittäytyvät kolmessa messuhallissa. Esillä ovat niin kevään ensimmäiset taimet, siemenet, pihakalusteet ja -rakennukset, kasvihuoneet, pihan ja puutarhan piensisustustuotteet, alan palvelut kuin kesän herkutkin. Tapahtuman erikoisteemoina ovat tänä vuonna pihasuunnittelu, kesäkeittiö sekä pihajuhlat.

Pihapiiri -messuille järjestetään perinteisesti ilmainen nonstop -bussikuljetus Lahden Rautatieasemalta keskustan (pysäkki Sokos Hotel Seurahuoneen edessä) kautta Lahden Messukeskukseen.

www.pihapiirimessut.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

pihapiiri puutarhamessut vihannekset