Pihaurakka tulossa? Näin onnistut.

Piha
Uudessa pihaoppaassa käydään yksityiskohtaisesti läpi, miten onnistunut pihaurakka viedään läpi ja millaisia vaiheita prosessiin sisältyy. Lataa ilmaiseksi

Taloyhtiöille tarkoitetun oppaan tarkoituksena on opastaa taloyhtiöitä pihahankkeen sujuvaan kulkuun. Rakennukseen liittyvä piha on olennainen osa kiinteistöä. Hyvin hoidettu piha kertoo talon asukkaista ja heidän arvostuksestaan kiinteistöään kohtaan.

Siisti ja hyvin hoidettu piha nostaa tutkitusti kiinteistön arvoa

Siisti piha myös lisää talossa asuvan viihtyisyyttä. Hyvin suunniteltu ja toteutettu pihan perusparannus ei lisää merkittävästi taloyhtiön hallituksen tai isännöitsijän työtä. Apuna pihahankkeessa on syytä käyttää ammattitaitoisia pihasuunnittelijoita, rakennuttajakonsultteja ja viherrakentajia. Tällöin omaa osaamista tai ajankäyttöä tarvitaan lähinnä vain pätevien suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden valintaan.

Taloyhtiöiden pihojen peruskunnostusten määrä on viime vuosina lisääntynyt. Usein pihaan liittyvät kunnostustyöt ajoitetaan muuhun kiinteistöön liittyvään remonttiin, kuten julkisivu-, putki- tai kuivatustyön yhteyteen. Tämä on myös taloudellisesti järkevää, koska silloin voi hyödyntää samoja koneita ja laitteita työmaalla ja pihaa ei tarvitse kaivaa useita kertoja auki.

Pihaurakka alusta loppuu ladattavassa oppaassa

pihaurakka-opas

Opas taloyhtiöille – miten onnistun pihaurakassa? -julkaisun on kirjoittanut kiinteistöpihojen korjaushankkeisiin erikoistunut Marko Pirttijärvi.

Uudessa pihaoppaassa käydään yksityiskohtaisesti läpi, miten onnistunut pihaurakka viedään läpi ja millaisia vaiheita prosessiin sisältyy. Oppaan lopussa on myös muutamia hintaesimerkkejä toteutuneista pihojen peruskunnostuksista.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Opas taloyhtiöille – miten onnistun pihaurakassa? -julkaisun on kirjoittanut kiinteistöpihojen korjaushankkeisiin erikoistunut Marko Pirttijärvi ja kustantanut Viher- ja ympäristörakentajat ry.

Opas on ladattavissa tästä sekä sivulta www.vyra.fi/kiinteisto-ja-taloyhtiot