Pihavalaistus kuntoon ennen pimeitä iltoja

Piha
Pihavalaistus viimeistelee talon ilmeen. Oikein sijoitetut ulkovalaisimet korostavat talon julkisivua ja tuovat turvallisuutta pimeään. Tutustu vinkkeihin!

Alkaako piha tuntua pimeältä päivien lyhentyessä? Nyt on korkea aika huolehtia pihavalaistus kuntoon ennen pimeää talvikautta! Aivan kuten sisätiloissakin, myös piha-alueiden valaistus on tärkeä viihtyvyyttä luova tekijä. Oikein sijoitetut ulkovalaisimet korostavat kotisi parhaita puolia ja viimeistelevät pihan ilmeen.

Valaistuksen oikea teho on tärkeä

Kurt pylväsvalaisin

Ajaton Kurt-pylväsvalaisin. Laadukas ja tukeva 60 senttimetrin korkuinen tolppavalaisin on helppo asentaa puutarhaan tai kuistille.

Pihavalaistusta suunniteltaessa on tärkeää kiinnittää huomiota valon määrään sekä valaistuksen oikeaan kohdistukseen. Oikein suunniteltu valaistus tuo pihaan lämmintä tunnelmaa ja tekee pihalla liikkumisesta ja touhuamisesta turvallista. Valaistuksen oikea teho on tärkeä, sillä liian voimakas valaistus häikäisee ja liian himmeä ei lisää näkyvyyttä riittävästi. Ulkovalaisimien valinnassa kannattaa huomioida valaisun tarpeen lisäksi myös rakennuksen tyyli ja aikakausi sekä valon sävy.

Vinkkejä pihavalaistuksen suunnitteluun

Konstsmide Modena top down valaisin

Konstsmiden Modena-top-down-valaisin luo kauniisti valoa kahteen suuntaan ja valaisee tehokkaasti.

  1. Kiinnitä huomiota sisäänkäynnin, kulkuväylien, pysäköintipaikan, portaiden ja leikkitilojen valaistukseen.
  2. Häikäisevää valoa kannattaa välttää niin oman kuin naapureidenkin viihtyisyyden tähden.
  3. Älä käytä liian vahvoja lamppuja ja rajoita valon pääsyä muihin kuin haluttuun suuntaan.
  4. Pyri yhdistämään toiminnallisuus koristeellisuuteen, jotta valaistus olisi toimiva mutta kaunis.
  5. Valaistusta suunnitellessasi mieti kauniin puutarhavalaistuksen luomaa valon ja pimeyden kontrastia.
  6. Mieti, mitkä yksityiskohdat omassa pihassa kaipaavat kohdevalaisua – pensaat, julkisivu, kaunis puu vai kiviasetelma?
  7. Testaa ideat aina, ennen kuin alat kaivaa kaapeleita maahan. Käytä kokeiluun vaikka taskulamppua, jotta näet, millainen valaistus tuottaa parhaan tuloksen.

Tutustu pihavalaisintyyppeihin

Markslöjd Trädgård terassivalaisinsarja

Markslöjdin valmistamaan Trädgård-terassivalaisinsarjaan kuuluu viisi LED-valaisinta. Aloituspakkauksella pääsee hyvään alkuun vaikkapa kuistin valaisussa.

Pylväsvalaisin
Usein käytetyt kulkureitit kannattaa valita laadukkailla pylväsvalaisimilla, esimerkiksi kulku roskikselle, postilaatikolle tai ulkovarastoon.

Terassivalaisin – pihakivi- ja muurivalot
Myös pihan oleskelualueiden valaistus on hyvä miettiä huolella, jotta niitä voi käyttää vielä pitkälle syksyyn.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Korostusvalaisin / kohdevalaisin
Korostusvalaisu luo tunnelmaa ja siihen riittää pienempikin valaisuteho. Kohdevalaisimien avulla voi korostaa pihapiirin kauniita yksityiskohtia kuten havupuita, kiviä tai kalliota, rakennusten julkisivuja tai ikivihreitä istutuksia. Julkisivua kannattaa valaista eniten juuri sisäänkäynnin kohdalla, sillä valo tekee sisäänkäynnistä kauniin ja helposti löydettävän.

Vega seinävalaisin

Valaise sisäänkäynti tai julkisivu ruotsalaisen Konstsmiden valmistamalla perinteisellä Vega- seinävalaisimella.

Esitellyt valaisimet, lisätietoja: www.byggmax.fi