Pikasiivous tekee kodin viihtyisäksi juhlien jälkeen

KeittiöTalo

Kunhan joulukoristeet on saatu pois tieltä, useimmissa kodeissa on siivouksen aika. Arki painaa päälle, eikä luutaan tarttuminen erityisesti innosta, mutta pikasiivous tekee kodin ihanan puhtaaksi ja siistiksi parissa tunnissa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

1. Tyhjennä roska-astiat jokaisesta huoneesta, myös vessoista ja keittiöstä. Kerää pöydille ja lattioille putoilleen roskat.

2. Kerää jäteasemalle vietävät kierrätettävät lehdet, muovit ja kartongit. Kanna ne eteiseen tai vaikka autoon valmiiksi siivouksen tieltä. Joulun jäljiltä lattioilla lojuvat pahvilaatikot litistetään, jotta ne eivät vie tilaa keräyskontissa.

↑Tänä vuonna pahvilaatikoita kertyi nurkkiin erityisen paljon, koska tavaraa tuli tilattua netin kautta. Pahvilaatikot litistetään ja viedään saman tien pois. 

3. Järjestä tavarat oikeille paikoilleen. Jos et keksi tavaralle juuri nyt mitään paikkaa, älä jää miettimään liikaa vaan laita se muiden kodittomien tavaroiden kanssa isoon kasiin ja piilota kaappiin odottamaan parempaa hetkeä – ehkä joskus on aikaa pohtia, minne mikäkin kuuluu, voisiko jotain heittää pois tai pistää kiertoon.

↑Kun tavarat ovat piilossa, koti näyttää siistiltä ja selkeältä.

4. Tarkista, että talvitakeille on naulakossa tilaa ja muillekin talvivaatteille on oma paikkansa. Järjestä kengät eteisessä.

5. Pyyhi pinnoilta läikät ja pölyt. Kostea liina sopii hommaan hyvin, eikä pesuaineitakaan juuri tarvita. Pikasiivousliinat ovat myös äärimmäisen käteviä, eikä niitä käytettäessä tarvitse lotrata veden kanssa. Pyyhi pölyt myös lapunvarjostimista ja hyllyiltä mikrokuituisella pölyhuiskalla tai pölymiekalla.

↑Imuroidessa voi puhdistaa myös sohvan, jos siihen on kertynyt likaa.

6. Nakkaa matot pihalle tuulettumaan ja imuroi lattia. Pyyhi imuroidut lattiat kostealla käyttäen kätevää mikrokuitumoppia. Tuo matot sisälle vasta siivouksen lopuksi.

↑Siisti ja puhdas vessa on hygieeninen ja kutsuva.

7. Pese wc-istuin ja pyyhi pesuallas puhtaaksi desinfioivalla pesuaineella. Myös vessan siivouksessa kannattaa kokeilla kosteita pikasiivousliinoja, jotka ovat kertakäyttöisinä hygieenisiä.

8. Jäiköhän jääkaappiin jouluruuan tähteitä? Jos et voi hyödyntää tähteitä ruuassa, vie ne kompostiin. Pyyhkäise näkyvä lika jääkaapista, myös ovesta ja kahvasta.

↑Keittiön pinnat pyykäistään puhtaiksi heti käytön jälkeen, jotta roiskeet eivät pääse pinttymään ja siivous sujuu joutuisasti.

9. Tyhjennä keittiön tasot ja pinnat ylimääräisistä astioista sekä tavaroista, ja pyyhi ne puhtaiksi. Pyyhi myös ruokapöytä. 

10. Vaihda lopuksi lakanat ja tuuleta koti. Nauti raikkaasta ja siististä kodistasi!

Lähteet: martat.fi, sinituote.fi

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

imurointi järjestely järjestää kodin siivous koti kuntoon pestä pikasiivous pudistaa pyyhkiä siivoaminen siivota siivous


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: