Piknik avaa kesän – vinkit vappupiknikille

Keittiö

Keväisen luonnon viherrys ja kirkkaasti paistava aurinko houkuttelevat piknikille. Katso vinkit ja reseptit helpolle mutta herkulliselle eväsretkelle!

Piknikille varataan suolaista ja makeaa tarjottavaa. Kädestä syötävät leivonnaiset kuten piirakat, leivät ja pasteijat ovat helppoja eväsruokia. Tortillat tai rieskat täytteineen kääriytyvät näppärästi ruokaisiksi wrapeiksi.

Makeista leivonnaisista retkieväiksi sopivat esimerkiksi muffinit, pullat ja keksit. Vappupiknikille kuuluvat itseoikeutetusti myös munkit – ulkona syödessä saa sokerikin varista huoletta.

– Kaikkein helpoimmin pilaantuvat tai vaikeasti retkioloissa syötävät ruoat ja leivonnaiset, kuten majoneesia sisältävät salaatit ja kermavaahtotäytteiset leivonnaiset kannattaa jättää kotitarjoiluihin, neuvoo Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen järjestöpäällikkö ja ruoka-asiantuntija Helena Velin.

Säilytä salaatti purkissa, viilennä mehu pakastemarjoilla

Pastapohjaiset salaatit säilyttävät hyvin rakenteensa. Mahdolliset salaatinlehdet on hyvä pakata erikseen ja lisätä salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua.

– Salaatit voi pakata vaikka viehättäviin lasisiin säilykepurkkeihin. Ne ovat myös kauniita ruokailuastioita, vinkkaa Helena Velin.

Juomia voi pitää pakastimessa tuokion ennen eväiden pakkaamista, jolloin ne toimivat matkan aikana kylmävaraajina. Mehun sekaan voin lisätä lähtiessä myös jäisiä pakastemarjoja kylmän säilyttäjiksi ja koristeeksi.

piknik-kori

Kuva: Maa- ja kotitalousnaisten Keskus / Timo Viljakainen

Piknik – varaa mukaan ainakin nämä

  • huopa tai muu sopiva alusta
  • halutessa myös erillinen liina ruokien alle
  • kylmälaukku, kylmävaraajia
  • (kertakäyttö)astioita ja -välineitä
  • lautasliinoja ja kosteuspyyhkeitä
  • viihdykettä osallistujille: esimerkiksi pelikortit, lukemista
  • riittävästi roskapusseja – piknikpaikka jätetään siistiksi

Takuuvarmat piknik-herkut – lue ohjeet:

Pasta-parsakaalisalaatti >

Parsapiirakka >

Pastillimuffinit >

 

Lähde: www.maajakotitalousnaiset.fi


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

muffinit Parsapiirakka Pasta-parsakaalisalaatti piknik piknik-kori

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: