MAINOS PÄÄTTYY
Piknik-herkku: Pasta-parsakaalisalaatti

Pastapohjaiset salaatit säilyttävät hyvin rakenteensa piknikillä. Lue ohje.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Mahdolliset salaatinlehdet on hyvä pakata erikseen ja lisätä salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua. Salaatit voi pakata vaikka viehättäviin lasisiin säilykepurkkeihin. Ne ovat myös kauniita ruokailuastioita,
Pasta-parsakaalisalaatti
4 annosta
- 4 dl perhos-, kierre- tai putkipastaa (haluttaessa kolmiväristä)
- 0,75 dl rypsiöljyä
- 0,25 dl vaaleaa (balsami)viinietikkaa
- 2 tl sokeria
- mustapippuria myllystä
- 2–3 (150 g) keitettyä porkkanaa
- n. 300 g parsakaalia
- 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
- 50–75 g mustaleima emmental -juustoa
- 0,5 dl hienonnettua persiljaa
Koristeeksi: basilikan lehtiä tai persiljaa
Tee näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo siivilässä kylmällä vedellä, valuta ja jäähdytä.
- Sekoita kastikkeen ainekset, lisää kastike pastaan ja anna maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.
- Keitä kuoritut porkkanat juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä. Leikkaa lanteiksi tai kuutioiksi.
- Pilko parsakaalista pieniä nuppuja ja leikkaa kantaosa pieniksi kuutioiksi. Lisää kiehuvaan suolalla maustettuun veteen kantapalat kiehumaan ja hetken kuluttua parsakaalin nuput. Keitä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta, jäähdytä. Voit nopeuttaa jäähtymistä huuhtomalla heti kylmällä vedellä.
- Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
- Vuole juustosta lastuja perunankuorimaveitsellä.
- Lisää kasvikset ja juustolastut pastan joukkoon. Koristele persiljalla.
Halutessasi tee lisää kastiketta salaattiin.
Lisätietoja: www.maajakotitalousnaiset.fi/vinkit-ja-teemat
Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:
muffinit Parsapiirakka Pasta-parsakaalisalaatti piknik piknik-koriTuotehaku
Hae pientaloasumisen tuotteita ja lisätietoja