MAINOS

Poista siemenkodat tulppaaneista – orvokit kukkivat uudelleen

Piha

Poista kukkineista tulppaaneista siemenkodat, jotta ne kukkivat ensi keväänäkin. Älä heitä pitkiksi venähtäneitä orvokkeja pois, vaan leikkaa ne. Muutaman viikon kuluttua ne kukkivat taas! 

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tulppaanit kukkivat hetkessä – poista siemenkodat

Tulppaanien kukinta oli kiihkeää tänä vuonna. Sikäli hauskaa oli huomata, että ne sipulit, jotka istutin routivaan maahan joulukuussa, kukkivat ja nousivat 100-prosenttisesti. Nyt on tärkeää poistaa siemenkodat niistä, jotta ne kukkivat ensi vuonnakin. Kun siemenkota on poistettu, kasvi alkaa kasvattaa sipuliaan ja näin se saa kaiken energian irti kesästä ja on taas valmis kukkimaan ensi keväänä. Ota siis siemenkota pois, jätä lehti ja varret. Lisää hiukan lannoitetta, niin muuta ei tarvita. Lehdet ja varret saavat kellastua omia aikojaan sinne penkkiin.

Venähtivätkö orvokit helteessä?

Kovat helteet sai orvokit venymään ja rojahtelemaan pitkin pituuttaan. Älä heitä niitä pois, vaan leikkaa ne n. 5 cm korkeudelta poikki. Noin 3–4 viikon kuluttua ne kukkivat taas iloisesti. Leikatut varret voit laittaa maljakoon leikkokukiksi.

Norjanangervon pikakukinta

Norjanangervot kukkivat myös helteen aikana hetkessä itsensä loppuun. Pensaasta saa siistin näköisen koko kesäksi, kun leikkaa kukkineet kukkavarret pois. Se kukkii ensi kesänä taas uusilla versoilla, joten kukintaa ei menetetä.

Saunavihtoja tekemään

Kuu kertoo, että saunavihdat ovat nyt kertakäyttöisiä (mutta ah aina niin mahtavia saunakavereita), ja ne säilöttävät vihdat tehdään vasta juhannuksena. Silloin niistä tulee kestäviä ja hyvin säilyviä.

Hallanvaaraa ei pidä unohtaa

Parina yönä on ollut aika viileä tuuli ja halla voi tulla helpostikin, joten seuraillaan ja haistellaan illan kelejä vielä ennen nukkumaanmenoa. Jos yhtään tuntuu sille, että kylmä yö on tulossa, niin suojaa kasvit tai nosta ne yöksi suojaan.

Ruusujen aikaan

”Jokaisessa pihassa on aina tilaa ruusuille” on vanha sanonta, ja minä allekirjoitan tuon täysin. Minulla on pihassa jopa yksi paikka, jossa ruusut ei läheskään aina selviä talvesta, mutta istutan siihen aina uudet. Ne vain kuuluvat minun suosikkeihini. Niiden tuoksu ja kauneus on vain jotain vertaansa vailla. Jos olet samanlainen ”ruusu lover”, niin teen sinut onnelliseksi nyt. Kevään parhaat ruusutarjoukset löydät täältä.

Puutarhapäivien suosituin terassikukka!

Kolmivärinen kamelia on haluttu terassikukka. En ole tainnut sitä vielä tänä kesänä sinulle esitelläkään, mutta katsopa täältä, miten hieno se on.

Kaikki muutkin kesä tuotannon kasvit penkkeihin ja terassille löydät nyt kootusti täältä.

Käärme- ja myyräkarkottimet, tukinarut, klipsit, lannoitteet, työkalut ja muut on koottu kaikki tänne ryhmittäin.

Terveisin vilpoisempien kelien siivittämänä istutuspuuhiin ilolla ryhtyvä puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity täällä >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuvat: Pixabay, Juha Toikka / KodinKukat Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

halla hallaharso hyttynen hyttyset Juha Toikka kamelia Kodinkukat kolmivärinen kamelia


Lisää samasta aiheesta