Portaat vaihdettiin uusiin – entistä paremmat portaat

Talo
Portaiden uudet tummat askelmat, tilanjakajana toimiva säleikkö ja näyttävästi maalattu seinä kohensivat omakotitalon sisääntuloaulan.

Joskus kokonaan uudet on parempi kuin vanhan korjaus. Näin tuumi remontista vastannut urakoitsija ja sai omistajat suostumaan portaiden vaihtoon. Materiaaliksi valittiin samaa mustaksi petsattua massiivitammea kuin ylä- ja alakerran lattioiden lankkuparketteihin. Uusien portaiden rakenne irrottaa portaat kokonaan seinästä, kun askelmia tukevat pitkät porrasjuoksut. Askelmien etureunaan jyrsittiin urat, jotka estävät portaissa liukastelemisen. Kaide korvattiin puusäleiköllä, joka jatkuu koko huonekerroksen korkeudelta. Seinään upotettiin valaisimet joka viidennen askelman kohdalle.

Säleikkö korvaa kaiteen ja toimii samalla tilanjakajana.

Luksusta seinään

Jykevät portaat kaipasivat parikseen upean seinän. Eläväpintainen kultahiekkamaalaus oli yllättävän helppo toteuttaa, kun tekniikkaa hieman harjoitteli. Italialaisen Rivedilin Sahara-hiekkamaali levitetään siveltimen erisuuntaisin vedoin, annetaan vähän aikaa kuivua ja tasoitetaan samansuuntaisilla vedoilla. Alle sivellään kaksi kerrosta Decor fondo primeria. Hiekkamaalia saa eri karkeuksina, ja tähän seinään käytettiin Oro Antico Grossoa, jota sävytettiin kolmella eri värillä, TN 024 Chiarolla, TN 06 Mediolla ja TN 05 Chiarolla. Seinän väri vaihtelee päivänvalon liikkeiden mukaan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Suunnitteluvaiheessa seinäpinnaksi mietittiin tapettia mutta korkean tilan maalaaminen oli loppujen lopuksi paljon yksinkertaisempi toteuttaa. Lisäksi maalaus on yksilöllinen, aivan samanlaista ei ole missään muualla.

Kultainen seinä ja mustat portaat tuovat sisustukseen dramatiikkaa.

Yhteystiedot:

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Seinämaali: Decos Oy, www.decos.fi