Siirry pääsisältöön

Puhallettava puukuitu on halutuin yläpohjaeriste

Lämmitys
Omakoti- tai rivitalon yläpohjan 200-250 millimetrin eristepaksuuden kasvattaminen nykysuositusten mukaiseen 400 millimetriin kuolettaa lisäeristämisen kustannukset energiakulujen säästöinä noin 4-5 vuodessa. Lisäeristäminen siis maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Vanhan Vanhojen talojen yläpohjan lisäeristäminen tuo energiasäästöinä eristyskustannukset nopeasti takaisin.

Omakoti- tai rivitalon yläpohjan 200-250 millimetrin eristepaksuuden kasvattaminen nykysuositusten mukaiseen 400 millimetriin kuolettaa lisäeristämisen kustannukset energiakulujen säästöinä noin 4-5 vuodessa. Esimerkiksi puhalluspuukuitueristeellä lisäeristäminen on helppo suorittaa. Rakennustutkimus RTS Oy:n tekemän puolueettoman tutkimuksen mukaan puhalluspuukuitueriste onkin suosituin yläpohjan eriste asuntojen korjaajien keskuudessa. Hengittävänä eristeenä se sopii kaikkien vanhojen eristeiden, niin purun kuin mineraalivillankin seuraksi.

Vanhoissa omakoti- ja rivitaloissa yläpohjan eristevahvuus on usein vain 200 – 250 millimetriä tai vieläkin vähemmän – noin 30 prosentissa taloista jopa alle 150 millimetriä. Lisäeristäminen pienentää huomattavasti näiden rakennusten energiakustannuksia: eristepaksuuden kasvattaminen 250 millimetrillä tuo esimerkiksi suoralla sähkölämmityksellä varustetussa 120-neliöisessä talossa 227 euron vuosittaisen säästön energiakuluissa eli lisäeristämisen 1000 euron kustannukset tulevat säästöinä takaisin reilussa neljässä vuodessa.

Lämmöneristykseen panostaminen vähentää myös asumisesta ja lämmittämisestä syntyviä hiilidioksidipäästöjä

Energiatehokkuuden paranemisen ohella lämmöneristykseen panostaminen vähentää asumisesta ja lämmittämisestä syntyviä hiilidioksidipäästöjä. Kun yli 50 prosenttia energiasta pääsee ulkoilmaan seinien ja katon kautta, asuintalon eristämisellä on iso merkitys.

– Saumaton ja tiivis puhalluspuukuitueristys pienentää tehokkaasti lämmityskuluja ja sen myötä myös hiilijalanjälkeä. Kohteeseen suoraan puhallettava eriste muodostaa kaikki kolot täyttävän lämpimän eristekerroksen, puukuitueristemarkkinoiden suurimman toimijan Ekovillan markkinointijohtaja Jaakko Koskinen toteaa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lisäeristäminen parantaa myös asumisviihtyisyyttä ja asunnon jälleenmyyntiarvoa, sillä se suojaa ja kuivaa rakenteita. Lisäeristeen ansiosta vanha eristekerros lämpenee ja kuivuu, jolloin sekin toimii entistä paremmin. Lisäksi puukuitueriste tasaa sisäilman kosteusvaihteluita. Talon energialuokituskin paranee lisäeristämisen myötä – vuoden 2009 alusta lähtien asunnon myyjän tai vuokraajan on esitettävä energiatodistus, josta ilmenee kuinka paljon huoneistossa tai kiinteistössä asuminen kuluttaa energiaa. Kodinkoneista tuttujen nuolisymbolien avulla ilmaistavia energialuokkia on A:sta G:hen.

Rakennustutkimus RTS Oy:n Suomi Asuu 2008 -kyselytutkimuksen mukaan 57 prosenttia omakotitaloissa asuvista haastatelluista pitää puhalluspuukuitueristettä haluttavimpana omakotitalojen yläpohjan eristeenä.

Yläpohjan lisäeristäminen voidaan useimmissa kohteissa tehdä mihin vuodenaikaan tahansa joko vuokrattavalla koneella omatoimisesti tai asennuspalveluyrittäjien toimesta.

Lämmöneristemarkkinoista syksyllä 2008 RTS:n toimesta tehty tuore tutkimus kertoo, että puukuitueristeiden markkinajohtaja on Ekovilla nykyään jo yli 60 prosentin markkinaosuudella.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 


Vinoihin yläpohjiin Ekovilla on kehittänyt kätevän ontelopuhallusmenetelmän.

Lisätietoja: www.ekovilla.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU