MAINOS

Puhallettava poreamme aiheuttanut sähköiskun vaaran

Sisustus

Puhallettavat poreamme on aiheuttanut useita sähköiskuja eri puolilla Eurooppaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Sähköiskuista, joissa syynä on ollut MSpa puhallettava poreamme, on raportoitu ainakin Hollannissa, Ruotsissa ja Norjassa.

Jos ammeen lämmityselementti on halkeillut tai muuten vahingoittunut, veden pinta pääsee kosketuksiin verkkojännitteen kanssa ja voi pahimmillaan aiheuttaa sähköiskun. Henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty.

Tukesin tietojen mukaan MSpa-poremmeita on tilattu Suomeen joitakin kappaleita ulkomaalaisista verkkokaupoista. Hollanti on tehnyt MSpa-ammeiden sähköisku- ja hukkumisvaarasta ns. RAPEX-ilmoituksen.

Tukes tutkii tilannetta. MSpa-poreammeen ostaneita kehotetaan varovaisuuteen ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä myyjään, jolta ovat ammeen ostaneet.

Puhallettava poreamme ilmoitettiin RAPEXiin. Mikä on RAPEX?

RAPEX on tuoteturvallisuusdirektiiviin perustuva Euroopan yhteisön nopea tietojenvaihtojärjestelmä, jonka avulla komissio, jäsenvaltiot sekä eräät muut järjestelmän piiriin kuuluvat maat vaihtavat tietoja vaarallisiin tuotteisiin liittyvistä toimenpiteistä.

RAPEX-järjestelmä koskee kuluttajakäyttöön tarkoitettuja kulutustavaroita. Jäsenmaiden valvontaviranomaisilla on lakisääteinen velvoite ilmoittaa markkinoilta löytämänsä vaaralliset tuotteet RAPEX-järjestelmään. Suomessa RAPEX-yhteyspisteenä toimii Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).

Lue lisää RAPEXista

 

Lähde: Tukes

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

puhallettava poreamme rapex sähköisku