Puhdista ilmastointiventtiili – katso video

Talo
Koska vietämme nykyään peräti 90% ajastamme sisätiloissa, on varsinainen terveysteko huolehtia kodin ja työpaikan ilmanvaihto kuntoon. Aloita puhdistamalla sisäilmaventtiili Rusthollin helpoilla ohjeilla.

Hyvän sisäilman paras mittari on asukkaiden hyvinvointi

Mukavassa ja raikkaassa asunnossa ilma vaihtuu jatkuvasti ja asunnon lämpötila pysyy optimaalisena. Ilmanvaihto kierrättää ulkoa raitista ilmaa sisään ja poistaa ihmisen elämän ja kotieläinten kyllästämää ilmaa ulos. Ilmanvaihtoventtiileissä on myös eroja: jotkut suosivat tuloilman puhdistuslaitetta, joka poistaa ulkoilman saasteita ja hiukkasia tehden ilmasta terveellisen ja optimaalisen asukkaille. Tuloilmalaite on helppo ja edullinen asentaa ilman kallista ilmanvaihtojärjestelmän remonttia, joten kannattaa tutustua markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin.

Mistä tunnistan hyvän sisäilman?

Huoneeseen astuttaessa tulee ilman tuntua sopivan lämpöiseltä ja olon mukavalta: liian hiilidioksidipitoisessa ilmassa on vaikeaa hengittää ja liian kuumassa huoneessa, eli yli 24 asteisessa tilassa, on tukala olla. Liian kylmä taas on, kun lämpötila putoaa alle 20 asteen.

Ongelmat sisäilmassa voi havaita pitkälti omilla aisteillaan: muun muassa tunkkaisuus, hajut ja kosteuden tiivistyminen ikkunaan tai peiliin voivat olla merkki huonosta ilmanvaihdosta. Jos lingottujen pyykkien kuivumiseen menee yli vuorokausi tai sauna ei kuivu seuraavaan päivään mennessä, voi ilmanvaihdossa olla häikkää.

Oheisessa videossa näytämme, miten ilmastointiventtiili puhdistetaan. Puhdistus on hyvä toistaa pari kertaa vuodessa. Muista myös pestä liesituulettimen rasvansuodatin 2–3 kertaa vuodessa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Teksti ja kuvat: Rustholli, Jami Suhonen

Lähde: Rustholli blogi >

MAINOS
MAINOS LOPPUU