MAINOS

Puhdista lumet puiden oksilta ja katoilta, huolehdi huonekasveista – varaudu kevään kylvöihin

Piha

Lumi suojaa talvehtivia kasveja hyvin. Poista kuitenkin painava lumi hentojen puiden oksilta ja pensailta sekä kasvihuoneen katolta. Huonekasvit tarvitsevat nyt hellää huolenpitoa - ja valoa!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Lumiset terveiset täältä puutarhalta!

Lunta satoi taas siihen tahtiin, että lumitöitä sai tehdä ihan hartiavoimin. Hyvällä mielin tosin, sillä tuo lumi on se kaikkein paras suoja talvehtiville huonekasveille.

Puiden ravistelua ja kattojen puhdistamista – lumet alas osa 2

Niin kuin viime viikolla, niin nytkin on syytä ravistella painava lumi pois hennompien puiden ja pensaiden oksilta sekä poistaa lumet kasvihuoneiden sekä muiden kevytrakenteisten varastojen katoilta.

Joulukukkien jatkot

Joulukukkien kuihduttua, säilytetään asetelmien korit ja koristeet ensi jouluksi, tai annetaan ne tutulle kukkakauppiaalle. Otetaan talteen hyasinttien, amaryllisten ja tulppaanien sipulit, istutetaan ne ruukkuihin ja viedään viileään odottamaan kevättä ja istutusta ulos. Sipuleita ei tarvitse kastella viileässä.

Huolenpitoa huonekasveille

Huonekasvien vaikein talvikuukausi on edessä. Nyt kannattaa kasveja sumutella ja kastella merileväuutteella sekä antaa niiden saada mahdollisimman paljon valoa. Kunnon kasvilampulla turvaat helpoiten niiden valonsaannin.

Tarkkaile lehtien alapintoja ja lehtihankoja mahdollisten tuholaisten varalta. Ne iskevät aina helpommin heikkoihin kasveihin. Ripsiäiset erotat niiden tummasta muodosta ja vilkkaasta liikkumisesta, punkit muodostavat seittejä ja villakilpikirvat erittävät valkoista vaharihmaa. Ripsiäiset ja punkit torjut helposti vaikka 10 % mäntysuopaliuoksella tai jollakin pyyreteenivalmisteella. Villikilpikirvat kannattaa poistaa lehdiltä käsin vaikka terävän veitsen avulla, mutta myös pyryeteenivalmisteet tehoavat niihin kohtalaisen hyvin.

Poista kuolleet ja huonokuntoiset lehdet. Älä heitä kasvia pois vaikka siitä varisisi kaikki lehdet, sillä kevät saa usein ihmeitä aikaan.

Vie kasvit suihkuun aina kun lehdet näyttävät pölyisiltä.

Anna mullan kuivahtaa hiukan kastelukertojen välillä.

Huonekasvit Huonekasvit

Varustaudu ajoissa kevään kylvöihin

Varaa hiekkaturveseosta, astioita, merkkaustikkuja yms. jo valmiiksi, ettei tule paniikkia sitten kun on ensimmäisten siemekylvöjen aika.

Kaikki kasvatustarvikkeet (minikasvihuoneet, turvenapit, kookosmullat, perliitit, ruukut, alustat, altakastelu- ja lämpömatot, juurtumisrouheet…) löydät kätevästi täältä.

Kuvauksellisen ihanaa viikonloppua sinulle, hyvä puutarhaystäväni toivottaa puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity täällä >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuvat: Juha Toikka / KodinKukat Oy, Pixabay

Lue myös: Näin huonekasvit selviävät talvesta, Putsaa pölyt huonekasvien lehdiltä, Huonekasvit vaativat huolenpitoa – vinkit talvihoitoonKasveilla kirjavaksi, Huonekasvien hoitoniksejä, Näin jaat huonekasvit, Näin tapat huonekasvit talvella ja Uusi multa herättää huonekasvit kevääseen

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

huonekasvi huonekasvit Juha Toikka kasvatustarvikkeet kevätkylvö Kodin Kukat Kodinkukat kylvää


Lisää samasta aiheesta