MAINOS

Puhtaus on puoli ruokaa – vinkit ja välineet grillin puhdistamiseen

KeittiöPiha

Weber-grillit on valmistettu käytettäväksi ja säilytettäväksi ulkona ympäri vuoden. Jotta grilli toimisi moitteettomasti, on hyvä huolehtia sen puhtaudesta ja suojaamisesta, varmistaakseen sen pitkän iän. Sopivia tuotteita käyttämällä voi grillin käyttöikää pidentää ja saada se näyttämään uudenveroiselta vuosikausia eteenpäin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Ennen grillauksen aloittamista on tärkeää suojata grillin pinta sään ja kuumuuden vaikutuksilta. Teräsosat on syytä käsitellä ruostumattomalle teräkselle tarkoitetulla teräksenpuhdistusaineella, joka suojaa teräsosia lentoruosteelta. Jos grillin pintaan on muodostunut lentoruostetta, voi ruosteläikkiä hieroa teräksenpuhdistusaineella ja mikrokuituliinalla teräsrakenteen suuntaisesti, kunnes läikät katoavat. Emaloidut pinnat on hyvä käsitellä emalinpuhdistusaineella. Ainetta suihkutetaan jäähtyneen grillin sisä- ja ulkopinnoille, jonka jälkeen ne pyyhitään puhtaiksi. Rasvaa ja likaa irrottava aine saa grillin kiiltämään uudenveroisena.

Mahdollisimman hyvän hygienian varmistamiseksi grilliä on aina syytä käyttää täydellä teholla parin minuutin ajan ennen grillaamista. Grillauksen yksi etu on se, että grillin korkea lämpötila tappaa nopeasti mahdolliset bakteerit, joten grillin ei tarvitse olla aina putipuhdas. 

↑ Helppokäyttöinen tiputusastia voi säästää paljon aikaa. Vaihdettavien tiputusastioiden avulla rasvan tyhjentäminen grillistä käy hyvin kätevästi. Hinta alkaen noin 5 euroa

Liiallista marinadia kannattaa välttää grillauksen aikana, ja pyyhkiä ylimääräinen pois, ettei se pala kiinni ritilään. Marinadit, jotka sisältävät hunajaa ja sokeria ovat tahmaisia ja palavat helposti kiinni ritilään. Kastikkeen voi sivellä myös grillauksen viimeisillä minuuteilla, jolloin grillattava ruoka saa kauniin pinnan. Ennen grillausta voi myös suihkuttaa Non-Stick -öljysumutetta, joka suihkutetaan kuumalle ritilälle juuri ennen grillausta.

Grilliritilä harjataan puhtaaksi sen ollessa vielä lämmin. Weberin valikoimasta löytyy useita erilaisia harjoja, puhdistusaineita ja kaapimia puhdistuksen eri vaiheisiin. Grillauksen jälkeen on hyvä tarkistaa, onko grillin pohjalla ruoantähteitä, jotka pitää poistaa. Kaasugrillin sisälle saattaa myös ajan mittaan kerääntyä kiinni palanutta rasvaa Flavorizer bars -tankojen päälle. Rasvan saa helposti poistettua muovisella kaapimella. Vaihdettavien tiputusastioiden avulla rasvan tyhjentäminen grillistä käy hyvin kätevästi. Weberin valikoimasta löytyy myös paljon erilaisia varaosia, jotka tekevät vanhasta Weber-grillistä uudenveroisen. Puhdistetut osat takaavat turvallisen grillauksen ja herkulliset grilliruoat. Grillin jäähdyttyä kannattaa se suojata suojapeitteellä.

Weber-Stephen Nordic, weber.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

grillausväline grillausvälineet grilli grilliharja grillin huolto grillin pesu grillin puhdistaminen grillin puhdistus


Lisää samasta aiheesta