Aurinkoenergiaa keräävä puu antaa sähköä laitteille – Katso video!

Lämmitys

VTT:n kehittämä puu kerää ympäristöstään aurinkoenergiaa, varastoi sen ja purkaa sähköksi pienlaitteisiin kuten kännykkään tai led-lamppuihin. Katso ja ihmettele.

Jaa sosiaalisessa mediassa

VTT:n tutkijat valmistivat prototyypin puusta, joka kerää ympäristöstään – sisä- ja ulkotiloista – aurinkoenergiaa, varastoi sen ja purkaa sähköksi pienlaitteisiin kuten kännykkään, mikropiireihin, lämpömittariin ja LED-lamppuihin. Prototyypin rakennetta voi soveltaa myös liike- ja lämpöenergian keräämiseen ympäristöstä.

Mitä enemmän puussa on aurinkoenergiaa kerääviä aurinkopaneeleja sitä enemmän energiaa

Puun energiaa keräävinä lehtinä ovat taipuisat, kuvioidut aurinkopaneelit, jotka on valmistettu VTT:n kehittämällä painomenetelmällä. Lehdet yhdistyvät elektroniseksi kokonaisuudeksi johtimineen, jotka keräävät energian muuntimeen, josta sähkövirta johdetaan käyttökohteeseen – esimerkiksi kännykkään tai ympäristön mittalaitteeseen.

3D-tulostamalla valmistetussa puun rungossa on hyödynnetty VTT:n kehittämiä puusta lähtöisin olevia biomateriaaleja. VTT:ssä kehitetyt teknologiat tarjoavat lukuisia sovellusmahdollisuuksia erilaisiin elektroniikan tuotteisiin liittyen valaistukseen, energian keräämiseen, liikkeen tuottamiseen tai muuhun vastaavaan.

Nyt Aurinkoenergiapuu tuottaa prototyyppinä sähköä pienlaitteisiin, mutta näemmekö tulevaisuudessa Suomessakin kokonaisia energiametsiä tuottamassa käyttösähköä?

VTT:n aurinkoenergiaa keräävä puu

Puun energiaa keräävinä lehtinä ovat taipuisat, kuvioidut aurinkopaneelit, jotka on valmistettu VTT:n kehittämällä painomenetelmällä.

Lisätietoa: www.vtt.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

aurinkoenergia aurinkopaneeli uusiutuva energia


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: