MAINOS

Puutalon maalaus – 5 vinkkiä

Talo

Ennen kuin talkooväki tarttuu pensseliin, kannattaa käyttää hetki aikaa puutalon maalausprojektin suunnitteluun, värien ja tuotteiden valintaan sekä tutustua maalausohjeisiin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

1. Tutki pinnat

Vanhempi puutalo kannattaa tutkia huolellisesti. Yritä selvittää, millaisella maalilla talo ja muut pihapiirin rakenteet on maalattu aikaisemmin.

Nyrkkisääntö on, että öljymaalilla maalatun puutalon voi huoltomaalata öljymaalilla tai vesiohenteisella akrylaattimaalilla, mutta akrylaattimaalin päälle ei voi levittää öljymaalia. Jos talo on käsitelty kuultavalla tuotteella eli ”valtattu”, sen voi käsitellä uudelleen samalla tuotteella tai peittävällä maalilla.

Tarvittaessa apua saa Tikkurilan Maalilinjalta tai lähimmästä maalikaupasta näytepalaa vastaan.

2. Helpota värin valintaa koemaalauksella

Tikkurilan ulkovärikarttoihin valitut värit toimivat suomalaisessa maisemassa kaikkina vuodenaikoina. Helpota värin valintaa ja tee koemaalaus erilliselle levylle tai puukapulalle, jota voi mallailla talon seinille eri valaistuksissa ja eri vuorokaudenaikoina.

Jos talo on uusi tai haluatte antaa vanhalle talollenne aivan uuden ilmeen, kokeile sävyjä ensin Tikkurilan värisuunnitteluohjelmassa ennen koemaalausta.

Kokeile sävyjä ColorUP!-värisuunnitteluohjelmassa >

3. Valitse kestävin tuote kohteeseesi

Sano Ultra, kun haluat parasta puutalosi pintaan. Peittävässä Ultra-puutalomaalissa on erinomainen värin- ja kiillonkestävyys sekä lianhylkivyys.

Sideaineen kovuus ja joustavuus on sovitettu tarkoin siten, että maali joustaa puun päällä halkeilematta ja hilseilemättä koko sen käyttöiän. Sopiva kovuus puolestaan auttaa pintaa pysymään puhtaana pidempään, koska lika ei paistu kesähelteelläkään kiinni pintaan. Ultra-maalia on saatavilla kolmessa kiiltoasteessa: himmeä Matt, puolihimmeä Classic ja kiiltävä Lux. Ultra-maalille soveltuva pohjuste on Ultra Primer.

Tikkurilalla on laaja valikoima puutalomaaleja ja -kuullotteita, löydät muut vaihtoehdot tästä >

4. Hyödynnä teline-etu ja sano EI huojuville tikkaille!

Jos ostat Tikkurilan ulkomaaleja vähintään 50 litraa, voit vuokrata Ramirentin kampanjatelineitä puoleen hintaan! Kampanjatelineisiin kuuluu valikoima alumiinitelineitä ja perässä vedettäviä henkilönostimia.

Lue, miten saat Ramirentin teline-edun >

5. Aloita maalaus, kun pinta puhdas ja kuiva

Ennen maalausta pinnat kannattaa pestä ja huuhdella huolellisesti Tikkurilan Homeenpoistolla. Tämä takaa maalin paremman tarttuvuuden ja pidentää huoltomaalausväliä huomattavasti.

Paras maalaussää on lämmin pilvipouta. Maalaamista ei kannata suorittaa suorassa auringonpaisteessa tai jos on sateen uhka. Maalattavan alustan on oltava kuiva, hyvä käsittelylämpötila on n. + 15-20 °C ja ilman suhteellinen kosteus n. 50 %.

Uusi tai puhtaaksi skrapattu pinta käsitellään pohjusteella. Sekoita maalit huolellisesti. Oikeakätinen aloittaa seinien maalauksen oikealta ylhäältä, vasenkätinen vasemmalta ylhäältä. Maali sivellään pintaan laudan suuntaisesti.

Tässä Maalilinjan työohjevideo puutalon maalamiseen:

Lisätietoja:

Tikkurila Oyj

www.tikkurila.fi

Lähde: Tikkurila

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

maalata maalaus puutalon maalaus ulkomaalaus


Lisää samasta aiheesta