MAINOS

Kaksoiselämää pihassa ja puutarhassa -pääkirjoitus Suomela 4-2014

Sisustus

Pientaloasukkaille kesäkuukaudet tarkoittavat sitä, että yhä enemmän aikaa kuluu ulkona, oman kodin puutarhassa tai kesämökin pihamaalla.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Almanakasta kääntyvät esille kesäkuukausien sivut ja kelitkin paranevat päivä päivältä.

Meille pientaloasukkaille se tarkoittaa jokavuotiseen ”kaksoiselämään” ryhtymistä: yhä enemmän aikaa kuluu ulkona, oman kodin puutarhassa tai kesämökin pihamaalla.

Tämänkertaisessa Suomelan numerossa ollaan ulkona ja annetaan kymmeniä käyttökelpoisia vinkkejä siihen, miten pihaa ja puutarhaa voi päivittää entistä ehompaan kuntoon. Löytyy pieniä ja isoja ideoita, edullisia tai vähän suurempaa budjettia vaativia – ennen kaikkea jokainen lukija varmasti löytää tämän Suomelan sivuilta sen ”oman juttunsa”.

Vielä ehtii hyvin ryhtyä vaikkapa viininviljelijäksi

Niin yllättävältä kuin se ehkä kuulostaakin, myös Suomessa voi menestyksekkäästi kasvattaa viinirypäleitä. Suomelan hortonomi Sinikka Neuvonen antaa kätevät ohjeet ja valikoi maamme eri kasvuvyöhykkeille sopivat viinilajikkeet.

Entä oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että voit nauttia lempimusiikistasi myös ulkotiloissa? Ja nyt ei puhuta mankuvan paristokäyttöisen kasettisoittimen kuuntelemisesta, vaan ihan oikeasta hifistä. Sivulta 36 alkaa erityisen mielenkiintoinen katsaus ulkoilmakäyttöön soveltuvista kaiuttimista, joista veikeimmät muistuttavat kiviä ja ovat siten helposti naamioitavissa puutarhaan.

Monet taajamien omakotiasukkaat haaveilevat kesämökistä luonnon rauhassa. Ihan aina ei tarvita satojen tuhansien eurojen panostuksia ja kuukausia kestävää rakennustyömaata. Jo valmismökkikatsauksemme otsikko, Uusi mökki vähällä vaivalla, kertoo miten fiksu pääsee vähemmällä – sivulta 13 alkaen.

Suomelan toimitus

PS. Tämä on kevään viimeinen Suomelan numero ja tässä kohtaa on tapana toivottaa hyvää kesää & tapaamisiin jälleen syksyllä. Nyt toivotetaankin hyvää kesää mutta tavataankin jälleen vaikka heti huomenna, Suomelan uudistuneella nettisaitilla. Siellä riittää vaikka koko kesäksi luettavaa ja innostavia ideoita pientaloasukkaan hyödyksi!

www.suomela.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

muuttovalmis mökki puutarha viininviljely