MAINOS

Puutarhurin vihervinkki: eroon liljakukoista, varmista tulppaanien kukinta

Piha

Liljakukot ovat liljojen vitsaus, mutta helppo hoidettava. Myös tulppaanien hoito kukinnan jälkeen edesauttaa ensi kevään kukkaloistoa. Lue puutarhurin vinkit!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Liljakukot ovat liljojen vitsaus, mutta myös melko helposti hoidettavissa. Aikuiset liljakukot poimitaan ja hävitetään käsin, samoin lehtien alapinoilla olevat toukat. Liljan kasvusto sumutetaan valkosipulista tehdyllä uutteella ja näin ongelma on ratkaistu ilman myrkkyjä tai stressiä.

Kuinka varmistetaan tulppaanien kukinta myös ensi vuonna?

Ihan ensimmäiseksi on hyvä muistaa ja ajatella, että käytännössä tulppaani kasvattaa uuden sipulin aina joka kesä, jolla se sitten kukkii sitten seuraavana vuonna. Tämän kun muistaa, niin niiden hoito on paljon loogisempaa.

Pari pientä toimenpidettä takaa kukkaloiston myös ensi vuonna.

Kun kukka on kukkinut, niin nuppu katkaistaan. Tämä sen takia, että kasvi kääntää kasvuenergiansa pois siemenistä ja alkaa kasvattamaan sitä uudistuvaa sipulia.
Lannoitetaan nyt joko kukkasipulilannoitteella tai luujauholla. Lannoite tulisi antaa nyt, ennen juhannusta, jotta se ehtii vaikuttamaan sipulin kasvuun. Lisäksi kastelua, jos on oikein pitkiä sateettomia kausia.

Loppujen kukkavarsien ja lehtien annetaan olla paikallaan niin kauan kuin ne ovat vähääkään vihreitä. Näin kasvi pystyy yhteyttämään auringon avulla mahdollisimman paljon energiaa ja kasvuvoimaa uudistuvalle sipulilleen.

Terveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuvat: Juha Toikka / KodinKukat Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Juha Toikka Kodin Kukat Kodinkukat liljakukko puutarhurin vihervinkki tulppaani tulppaanien hoito


Lisää samasta aiheesta