MAINOS

Puutarhurin vihervinkki: häädä hiiret, kaada kuusi

Piha

Kylmenevät kelit ajavat hiiriä sisätiloihin. Hiirenloukuissa ja -myrkyissä on oma vaivansa ja riskinsä, mutta sähköinen hiirikarkotin toimii ennakoivasti. Nyt myös kuun kierto alkaa olla otollinen joulukuusen kaatoon ja havukoristeiden keruuseen. Lue puutarhurin vinkit!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Hiirille huutia – käytä sähköistä karkoitinta oikein

Alkuviikosta oli puhetta hiirien häätämisestä ja häätämisen eri tavoista. Itse olen aikoinaan elänyt niin loukku- kuin myrkkyajankin, mutta molemmat niistä on (onneksi) taakse jäänyttä elämää. Loukussa oli ihan mahdoton huoltaminen, eivätkä ne keväällä löytyneet muumioituneet hiirenraadotkaan oikein olleet mieleen. Myrkyistä en tykkää, koska on kissoja ja koiria, ja toisaalta ei ne myrkkyyn kuolleet ja haisevat hiirenraadotkaan oikein houkutelleet. Valkopippuria ja muitakin kotikonsteja on tullut kokeiltua, mutta nekin olivat työläitä ja loppujen lopuksi talven mittaan väsyi itse niitä laittamaan.

Nykyään vannon sähköisten karkoittimien nimeen. Jo toistakymmentä vuotta sitten törmäsin eräillä eurooppalaisilla messuilla pieneen belgialaiseen yritykseen, joka erottui joukosta sillä, että he testasivat ja säätivät kaikkien karkoittimien äänitaajuudet tarkoituksen mukaisesti. Mikä karkoitti ja / tai  ärsytti tuntoaisteja (hiiri-, käärme- ja muurahaiskarkottimet), mikä esitti valtaeläintä (myyräkarkottimet), tärkeintä oli, että se äänitaajuus oli juuri se oikea ja tarkoituksen mukainen. Näitä aloin itse testaamaan, enkä ole sen jälkeen myrkkyjä tai loukkuja tarvinnut. Toki nämä sähköiset karkottimet on ajateltava niin, että ne tehoavat, kun ovat pitkään paikallaan. Muutamaan päivään on yleensä turha odottaa mitään muutosta (paitsi käärme karkottimilla, jos niitä on tontilla jo valmiiksi), vaan parhaiten nämä toimivat ns. ennaltaehkäisynä ja mielellään ympärivuotisessa käytössä.

Jos näihin minun käyttämiin sähköisiin karkottimiin haluat tutustua, niin löydät ne täältä.

Otollinen aika joulukuusen kaatoon ja havukoristeiden keruuseen

Yläkuun aika alkaa 25.11., mikä tarkoittaa sitä, että kestävimmät joulukuuset sekä havukoristetarpeet kannattaa kaataa ja kerätä nyt.  

Onnistuneen joulukuusen niksit ja neuvot löydät kootusti täältä.

Terveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuva: Pixabay

Lue myös nämä vihervinkit!

Puutarhurin vihervinkki: amarylliksen kasvatus

Puutarhurin vihervinkki: talvisuojaus ja puutarhan työkalujen talvihuolto

Puutarhurin vihervinkki: hyötykasvien syyskylvö

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hiirien karkotus hiirikarkotin joulukuusen kaato joulukuusi Juha Toikka Kodin Kukat Kodinkukat sähköinen hiirikarkotin