MAINOS

Puutarhurin vihervinkki: joulukukkien elämä joulun jälkeen, kasvivalolla uutta kasvukautta kohden

Piha

Joulukukat ilahduttavat meitä paitsi jouluna, myös jopa vuosia sen jälkeen! Älä siis heitä kuihtuneita kukkia pois vaan anna niille keväällä uusi elämä puutarhassa. Entäpä jos joulukukkien mukana tuli tuholaisia? Katso videolta puutarhuirn vinkit tuholaisten torjuntaan!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Joulukukkien elämä jatkuu joulun jälkeenkin

Joulukukkien kuihduttua säilytetään asetelmien korit ja koristeet ensi jouluksi, tai annetaan ne tutulle kukkakauppiaalle.

Otetaan talteen hyasinttien, amaryllisten ja tulppaanien sipulit, istutetaan ne ruukkuihin ja viedään viileään odottamaan kevättä ja ulos istutusta. Sipuleita ei tarvitse kastella mikäli ne ovat viileässä. Jouluruusu on kiitollinen perenna, joka kannattaa viedä viileään ja istuttaa keväällä ulos – se viihtyy ja kukkii vuosia.

Tuliko joulukukkien mukana tuholaisia? Tarkkaile ja torju

Tarkkaile lehtien alapintoja ja lehtihankoja mahdollisten tuholaisten varalta. Ne iskevät aina helpommin heikkoon kasviin. Ripsiäiset erotat niiden tummasta muodosta ja vilkkaasta liikkumisesta, punkit muodostavat seittejä ja villakilpikirvat erittävät valkoista vaharihmaa. Ripsiäiset ja punkit torjut helposti pyyreteeni valmisteella. Villikilpikirvat kannattaa poistaa vaikka terävän veitsen avulla lehdiltä käsin, myös pyryeteenivalmisteet tehoavat niihin kohtalaisen hyvin.

Poista myös kuolleet ja huonokuntoiset lehdet. Älä heitä kasvia pois vaikka siitä varisisi kaikki lehdet, kevät saa usein ihmeitä aikaan.

Katso hyvät ja ajankohtaiset ohjeet tuholaisten torjuntaan löydät tästä webinaari tallenteesta!

Kasvivalo turvaa huonekasvien hyvinvoinnin ja taimikasvatuksen onnistumisen

Huonekasvien vaikein talvikuukausi on edessä. Nyt kannattaa sumutella kasveja ja kastella merileväuutteella sekä antaa niiden saada mahdollisimman paljon valoa.

Paras tapa varmistaa huonekasvien hyvinvointi on antaa niille kunnon kasvivaloa. Tämä lamppu toimii 100% varmasti!

Tämä ammattilaislamppu takaa myös onnistumisen kevään taimikasvatuksen aikana. Ei enää venyviä ja honteloita taimia, sillä tämän lampun alla tulee tasalaatuisia ja napakoita taimia ja sitä kautta upeita, elinvoimaisia kasveja.

Uutta kasvukautta kohden

Uuden kasvukauden suunnittelu on syytä aloittaa hyvissä ajoissa ja vaikka näin joulun pyhien aikaan, katsella menneen vuoden muistiinpanoja ja kuvia, mikä onnistui ja mitä voisi kokeilla muuttaa. Ensi vuodesta tulee taas upea puutarhavuosi!

Kuluneesta vuodesta kiittäen ja kasvullista vuotta 2023 toivottaen puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuva: Pixabay

Lue myös nämä vihervinkit!

Puutarhurin vihervinkki: joulukukkien hoito-ohjeet – katso video!

Puutarhurin vihervinkki: tarkkaile lumikuormaa, kukita amaryllis oikea-aikaisesti

Puutarhurin vihervinkki: joulukuusen kaatoon

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

joulukukat joulukukkien jatkokasvatus Juha Toikka kasvivalo Kodin Kukat Kodinkukat led-kasvivalo puutarhurin vihervinkki