MAINOS

Puutarhurin vihervinkki: joulukukkien jatkot, torju tuholaiset ja suunta uutta kasvukautta kohti

Piha

Vaikka joulu tuli ja meni, joulukukkien elämä jatkuu vielä joulun pyhien jälkeenkin – joillain jopa vuosia. Joulukukkien lisäksi hoitoa kaipaavat nyt talven pimeydessä riutuvat huonekasvit. Lue puutarhurin vinkit!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Joulukukkien elämä jatkuu joulun jälkeenkin – jopa vuosia

Joulukukkien kuihduttua säilytä asetelmien korit ja koristeet ensi jouluksi – tai anna ne tutulle kukkakauppiaalle.

Ota talteen hyasinttien, amaryllisten ja tulppaanien sipulit, istuta ne ruukkuihin ja vie viileään odottamaan kevättä ja ulos istuttamista. Sipuleita ei tarvitse kastella viileässä. Jouluruusu puolestaan on kiitollinen perenna, joka kannattaa viedä viileään ja istuttaa keväällä ulos maahan. Se viihtyy ja kukkii vuosia!

Tuliko joulukukkien mukana tuholaisia? Tarkkaile ja torju

Tarkkaile lehtien alapintoja ja lehtihankoja mahdollisten tuholaisten varalta. Ne iskevät aina helpommin heikkoon kasviin. Ripsiäiset erotat niiden tummasta muodosta ja vilkkaasta liikkumisesta, punkit muodostavat seittejä ja villakilpikirvat erittävät valkoista vaharihmaa. Ripsiäiset ja punkit torjut helposti pyyreteenivalmisteella. Villikilpikirvat kannattaa poistaa vaikka terävän veitsen avulla lehdiltä käsin, myös pyryeteenivalmisteet tehoavat niihin kohtalaisen hyvin.

Hyvät ja ajankohtaiset ohjeet tuholaisten torjuntaan tänä päivänä ja tämän päivän aineilla löydät tästä webinaaritallenteesta.

Poista myös kuolleet ja huonokuntoiset lehdet. Älä heitä kasvia pois, vaikka siitä varisisi kaikki lehdet, sillä kevät saa usein ihmeitä aikaan.

Oikeanlaisella kasvivalolla turvaat huonekasvien hyvinvoinnin

Huonekasvien vaikein talvikuukausi on edessä. Nyt kannattaa kasveja sumutella ja kastella merileväuutteella sekä antaa niille mahdollisimman paljon valoa. Paras tapa varmistaa huonekasvien pärjääminen on antaa niille kunnon kasvivaloa. Tämä led-kasvilamppu toimii 100% varmasti!

Uutta kasvukautta kohden

Uuden kasvukauden suunnittelu on hyvä aloittaa ajoissa ja vaikka jo näin joulun pyhien aikaan. Katsele menneen vuoden muistiinpanoja ja kuvia, mikä onnistui ja mitä voisi kokeilla muuttaa. Ensi vuodesta tulee taas upea puutarhavuosi!

Kuluneesta vuodesta kiittäen ja kasvullista vuotta 2022 toivottaen puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuvat: Pixabay, Juha Toikka / KodinKukat Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

huonekasvien hoito huonekasvit joulukukat joulukukkien hoito Juha Toikka Kodin Kukat Kodinkukat puutarhurin vihervinkki


Lisää samasta aiheesta