MAINOS

Puutarhurin vihervinkki: kurtturuusun tunnistaminen, sipulikukilta siemenkodat pois

Piha

Kurtturuusut tulisi lain mukaan hävittää kokonaan. Mutta kuinka kurtturuusun tunnistaa muista ruusulajikkeista? Auta sipulikukkia keräämään voimia ensi kevään kukintaa varten. Lue puutarhurin vinkit!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kurtturuususta tuli ”lainsuojaton” virallisesti nyt 1.kesäkuuta ja kaikki kurtturuusut tulisi lain mukaan hävittää. Tottahan se on, että se on vallannut paikkoja ja on erittäinkin runsaslukuisena vaikea hallittava ja hävitettävä. Ymmärrän hyvin myös sen puolen, jos pihalla kasvaa yksi kurtturuusu, niin helposti ajattelee, että ei se nyt ole niin paha. Mutta siinä kun on ne kiulukkaat, joita linnut syövät ja levittävät sitä kautta ongelmaa helposti laajemmalle. Jos ei pysty koko kasvia hävittämään, niin ainakin ne kiulukkaat tulisi kerätä ajoissa pois, niin ainakin haitallinen lisääntyminen vähenisi.

Tunnistaminen olisi hyvä tehdä harkiten ja huolella ettei tule hävitettyä turhaan hyviä ruusuja. Kovin vaikeaa se ei ole, kun muutaman ”tärpin” tietää. Täältä löydät apua siihen, kuinka tunnistat kurtturuusun ja erotat sen muista ruusuista lehtien perusteella.

Sipulikukilta siemenkodat pois

Valtaosa sipulikukista alkaa jo olla kukkinut, mutta osa tulppaaneista vielä kukkii ja laukathan on vasta tulollaan. Sipulikukat ovat siitä ihania kukkia, että ne ilahduttavat taas kukinnoillaan ensivuonna. Leikkaa narsisseilta ja tulppaaneilta siemenkodat pois heti kun kukat ovat lakastuneet, anna niille hiukan lannoitetta ja leikkaa lehdet pois vasta kun ne ovat kellastuneet. Näin sipuli saa tarvittavat voimat ensi vuoden kukintaa varten.

Lämpimin kesäterveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuvat: Juha Toikka / KodinKukat Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Juha Toikka Kodinkukat kurtturuusu kurtturuusun hävittäminen puutarhurin vihervinkki siemenkota sipulikukat


Lisää samasta aiheesta