MAINOS

Puutarhurin vihervinkki: lunta kompostorin ympärille, sipulit versomaan – puutarhan kevät on avattu!

Piha

Jäätyikö kompostori? Ei hätää, puutarhurin vesikanisteriniksi sulattaa! Suojaa kompostori samalla ulkopuolelta lumella. Versoja ikkunalaudalle itämään ja kevään taimikuvastoa selailemaan - kevät on virallisesti avattu!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tällaisten kelien aikaan, kun tuuli puhaltaa pohjoisesta ja pakkastakin on melko reippaasti, kompostori jäätyy helposti ilman lumen tuomaa suojaa. Kun lunta on kunnolla kompostorin ympärillä, niin se pysyy helposti käynnissä kovillakin pakkasilla.   

Jos kompostori on jostain syystä mennyt jo jäähän, niin ei hätää, sen saa helposti uudelleen käyntiin. Laita pariin kanisteriin kuumaa vettä, kanisterit kompostoriin sisälle ja sitten vain mätetään koko kompostori lumen sisään. Kuumaa vettä ei kannata kaataa kompostoriin sellaisenaan, vaan antaa sen olla kanistereissa. Näin ne lämmittävät, mutta eivät kastele kompostoria suotta liian märäksi. Päivä pari näin lumen sisässä ja taas toimii.

Sipulien kynsistä maukasta ja tuoretta helposti

Valkosipulien ja ruokasipulien kynsistä saat tuoreita, maukkaita ja terveellisiä versoja helposti ja nopeasti omalla ikkunalaudalla. Työnnät vain sipulin kynnet multaan niin, että kärjet jäävät näkyviin. Näitä versoja voit käyttää niin salaateissa, ruokien lisänä sekä maustamisessa tai ihan vain leivän päällä.

Myös herneenversoja on helppo tehdä samalla idealla. Kylvö vain pintaan ja viikossa on jo ensimmäiset versot maisteltavissa.

Kevät on avattu – kevään taimivalikoima esille uusituilla kotisivuilla

Tätä hetkeä olen odottanut! Nyt on nimittäin tämän kevään taimivalikoima esillä ja jännityksellä odotan, että mitä tykkäät. Ja samalla hiukan uudistimme sivuja toiveiden mukaisesti. Minusta lopputulos on oikein hyvä.

Samalla kun katsot kevään valikoimaa, niin annattako palautetta sivuista, että onko uudistukset hyviä vai onko jotain mitä toivoisit olevan eritavalla? Kiitos jo etukäteen.

Uusituille sivuille ja tämän kevään taimivalikoimiin pääset tästä

Terveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuvat: Pixabay, Juha Toikka / KodinKukat Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Juha Toikka jäätynyt komposti Kodin Kukat Kodinkukat kompostori puutarhurin vihervinkki taimi taimikasvatus


Lisää samasta aiheesta