MAINOS

Puutarhurin vihervinkki: pääsiäiskukkien hoito

Piha

Pääsiäinen on värikkäiden sipulikukkien aikaa. Narsissit, ruukkunarsissit ja tulppaanit tuovat väriä kevääseen ja ilahduttavat meitä pitkään, kunhan hoidamme niitä oikein. Lue puutarhurin vinkit pääsiäiskukkien hoitoon!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Tulppaanit

Anna kukkien olla paketissa ja avaa vain tyvet paljaaksi. Leikkaa uusi imupinta terävällä veitsellä ja laita ne heti huoneenlämpöiseen veteen imemään vettä muutamaksi tunniksi. Näin tulppaanit napakoituvat ja niiden varret jäävät pystyyn paremmin kuin silloin, jos otat paketin heti auki. Laita maljakkoon viileää ja puhdasta vettä. Yöksi tulppaanit kannattaa viedä viileään, jotta ne kestävät pidempään. Uusi vesi kannattaisi vaihtaa joka päivä ja välillä olisi hyvä leikata varsiin uudet imupinnat (veitsellä, ei saksilla). Puoli senttiä tyvestä riittää hyvin.

Narsissit

Narsisseja kannattaa käsitellä samoin kuin tulppaaneitakin, mutta mielellään omassa maljakossaan. Uuden imupinnan leikkaamisen jälkeen, niistä kannattaa pyyhkiä paperilla pois niistä valuva neste. Neste nimittäin tukkii helposti kasvin solukot ja näin niiden vedensaanti vaikeutuu. Jos sinulla on samassa maljakossa muitakin kukkia, niin uusi vesi kannattaa vaihtaa mielellään päivittäin.

Ruukkunarsissit

Ruukkunarsissit kannattaa ostaa mahdollisimman nuppuisina. Ne avautuvat nopeasti ja näin saat nauttia niistä pidempään. Niitä kannattaa myös kastella maltillisesti, etteivät varret suotta veny ja sipulit mädänny. Ja jos saat ne yöksi viileään, niin niistä on iloa paljon pidempään. Sipuleita ei kannata heittää pois kukinnan jälkeen, vaan ne kannattaa istuttaa ulos kukkimaan seuraaviksi keväiksi.

Ekstravinkki leikkokukkien käsittelyyn

Kun leikkaat uuden imupinnan, niin tee se veitsellä, älä saksilla. Ja laita varret heti veteen hetkeksi, näin kasvit imaisee heti vettä varteen eikä ilmaa. Tämän jälkeen niiden siistimistä tai asettelua maljakkoon voi jatkaa, niiden pysyen silti hyvässä nestejännityksessä. Tämä vinkki on hyvä ihan kaikille leikkokukille, myös kesällä luonnosta poimituille kukille.

Pääsiäisterveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuvat: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Juha Toikka Kodin Kukat Kodinkukat narsissi puutarhurin vihervinkki pääsiäinen pääsiäiskukat pääsiäiskukkien hoito


Lisää samasta aiheesta