MAINOS

Puutarhurin vihervinkki: pihapuiden kaatoa ja kurkuntaimia valitsemaan

Piha

Kevään pakkaskelit ja hankikanto suosivat nyt puidenkaatoaikeita. Jäässä oleva maa ei vahingoitu kaatuvien puiden alla, ja puutarha pysyy siistinä. Kurkunkasvatus on paitsi hauskaa myös taloudellista puuhaa. Pääsiäisen perinteisen rairuohon sijaan voi kylvää vaikka popcornin siemeniä. Lue puutarhurin vinkit!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Pakkaskeleillä pihapuiden kaatoon

Jos sinulla on isompia pihapuita, joita olit ajatellut kaataa / kaadattaa, niin niiden kaato olisi hyvä tehdä nyt kun hanki kantaa hyvin. Ei tee kaatuva runko pihalle tuhoja hangelle kaatuessaan. Ja polttopuiksi kun vielä pilkkoo, niin ehtii kuivua tässä kevään ahavien ja kesän mittaan polttokuivaksikin.

Pääsiäinen lähestyy – popcornit esille

Pääsiäinen lähestyy hyvää vauhtia ja jos olet ajatellut kasvattaa pääsiäiseksi rairuohoa, niin sillä ei ole vielä kiirettä. Toki sekin on hyvä kylvää jo ensi viikon aikana, niin ehtii kasvaa komeaksi. Mutta jos olet ajatellut tehdä ”poppariruohoja”, eli idättää maissinjyviä, niin ne kannattaa laitella nyt kasvamaan. Ovat sen verran hitaampia.

  1. Laita jyvät veteen likoamaan yön yli
  2. Laita astiaan ihan tavallista kukkamultaa ja kastele hyvin
  3. Kylvä jyvät mullan pintaan
  4. Ohut kerros vermikuliittia siementen päällä auttaa kosteuden hallinnassa ja on toki hiukan nätimpikin.
  5. Kevyt sumutus, muovipussit päälle ja lämpimään.
  6. Kun versot ovat sentin-pari korkeita, ota pussit pois ja anna kasvaa.
  7. Kasteluun riittää pelkkä vesi, lannoitetta ei tarvitse.
  8. Bonuksena näistä voi koulia itselleen maissin taimet ja kasvattaa niistä kesällä, ainakin koristeelliset kasvit ja hyvällä tuurilla saat myös maissin tähkiä. Näiden lajiketta kun ei tiedä, on mahdotonta sanoa ehtivätkö tuottaa satoa vai ei.

Kurkkuviikko – tai sittenkin kurkkukesä

Viime viikolla vietetty kurkkuviikko kirvoitti paljon keskustelua kurkun hinnasta ja niiden kasvatuksesta. Varmasti eniten puhuttaa tällä hetkellä hinta, joka on kohonnut energian ja lannoitteiden yms. nousun takia. Moni oli sitä mieltä, että kurkkuviikkoa on parempi viettää itsekasvattamien kurkkujen kera vasta kesällä, mutta silloin sitäkin runsaskätisemmin, syöden ja säilöen.

Meille tuli juuri kevään viimeinen täydennyserä siemeniä myös kurkuista, eli jos tarvitset taimia, niin olen valinnut lajikkeita niin avomaan, salaattikurkun kuin amppelikurkun kasvatukseen. Erittäin satoisia, taudinkestäviä ja maukkaita! Huom! Nämä toimitetaan esikasvatettuina taimina.

Avomaankurkku ’Profi 5,95 €/3 kpl

Salaattikurkku ’Tejo 7,95 €/3 kpl

Amppelikurkku ’Iznik F1 9,95 € / kpl

Kevätterveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuvat: Pixabay, Juha Toikka / KodinKukat Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

amppelikurkku avomaakurkku JuhaToikka kasvihuonekurkku Kodin Kukat Kodinkukat puunkaato puutarhurin vihervinkki


Lisää samasta aiheesta