MAINOS

Puutarhurin vihervinkki: sadonkorjuun juhlaa ja kesäkukille voimaa, syysvalikoima nyt esillä!

Piha

Elokuu on puutarhurin "tilikausi", kun satoa saa kerätä pitkin puutarhaa. Muista myös lannoittaa kesäkukkia, jotta kukkaloisto kestää pidemmälle syksyyn. Joulupöytään uusia perunoita joko pakastamalla - tai kasvattamalla. Lue puutarhurin vinkit!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Sadonkorjuun juhlaa – joka päivä

Ei sitä suotta sanota, että elokuu on puutarhurin ”tilikuukausi”. Nyt valmistuu vaikka ja mitä herkkuja niin päivittäin syötäväksi kuin säilöntäänkin. Kyllä nyt kelpaa nautiskella ja herkutella!

Kesäkukille voimaa

Kesäkukkia pitää muistaa lannoittaa vielä vähän vahvemmin kuin kesällä. Nyt kun sateet hoitavat osan kastelusta, niin lannoitetta annetaan vähintään ohjeen mukaan, jopa hiukan vahvempanakin seoksena. Kasvustot kun ovat isoja, niin voimaa tarvitaan.

Perunoiden pesua

Viime viikolla oli puhetta uusien perunoiden vakumoinnista ja pakastamisesta talvea vasten. Kirjoitin kuinka mukavaa on pestä perunat wc-harjan ja porakoneen avulla, niin Marjolta tuli hyvä huomio, että tavallista porakonetta turvallisempaa olisi käyttää akkuporakonetta. Minulla on täällä kyllä vikavirtasuojat turvaamassa, mutta kyllä tuo on aivan totta, että akkuporakone on paljon turvallisempi valinta. 

”Jouluperunoita” myös kasvattamalla

Unohdin vallan mainita, että on toinenkin keino saada uusia perunoita joulupöytään, nimittäin ihan kasvattamalla niitä ämpärissä! Näiden istutusaika olisi siis nyt. Ja näinhän se käy:

  • Laitetaan ämpärin pohjalle 10-15 cm hiekansekaista multaa (esim. kylvöseosta).
  • Laitetaan 3-4 kpl perunoita ja 5-10 cm maata päälle.
  • Lisätään multaa, kun varret ovat nousseet reilusti esiin, niin että varsista osa jää näkyviin. Tätä jatketaan, kunnes ämpäri on täynnä.
  • Ennen pakkasia katkaistaan varret ja viedään ämpäri pakkaselta suojaan ja viileään esim. kellariin.
  • Sitten vain jouluna kipataan ämpäri nurin ja keitellään uudet perunat!

Syysvalikoima nyt esillä

Syystuotteet ovat nyt esillä! Kuvasto ilmestyy ensi viikolla, mutta sinä pääset tutustumaan ja varaamaan kaikkea kivaa jo nyt täältä verkkopuodistani

Uutuuksia on varmaan enemmän kuin koskaan, niin monivuotisissa kuin sipulikukissakin.

Yksi uutuus on tämä harvinaisen kaunis Itoh-Pioni ’Cora Louise’. Viljelijän kanssa päätettiin, että tämä kaunokainen ei saa jäädä hinnasta kiinni ja nyt hinta on -60% ovh:sta ja toimitus sitten syksyllä, kun istutusaika on kohdillaan. Toimitus isoina juurakkoina, suoraan pellosta, tuoreina ja elinvoimaisina.

Klikkaapa siis verkkosivuillemme ja katso mitä kaikkea kivaa olemme sinulle kasvattaneet ja löytäneet!

Elokuisen raikkain ja maukkain terveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuvat: Pixabay, Juha Toikka / KodinKukat Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

elonkorjuu jouluperunat Juha Toikka kesäkukat kesäkukka Kodin Kukat Kodinkukat lannoite