MAINOS

Puuterassi kesäkuntoon – lue vinkit

Piha

Terassi on suosittu paikka kesäkaudella. Käyttö kuluttaa terassia, mutta myös sään vaihtelut näkyvät sen pinnoilla. Huoltamalla säännöllisesti terassin puupinnat, terassi kestää kulutusta paremmin ja on viihtyisämpi.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Terassi on syytä käsitellä säännöllisin väliajoin öljyllä tai kuullotteella, jotta puupinta pysyisi siistinä ja kestävänä. Moni kokee huollon työläänä, mutta valitsemalla oikeanlaiset, ergonomiset ja laadukkaat työvälineet, terassin käsittely helpottuu ja lopputulos on paras mahdollinen.

Näin huollat puuterassin:

1. Rajaa

Suojaa terassin ympärillä oleva kasvillisuus muovilla. Käytä ulkokäyttöön tarkoitettua teippiä kiinnittäessäsi suojan.

2. Puhdista

Kaikkien käsiteltävien pintojen tulee olla puhtaat. Pinnat on hyvä pestä pesuharjalla ja siihen tarkoitetulla aineella. Käyttämällä jatkovartta työ helpottuu huomattavasti. Jos pinnoilla on hometta, on syytä käyttää homeenpoistoainetta. Pinnat huuhdellaan huolellisesti vedellä ja annetaan kuivua ennen jatkoa.

3. Hio

Puupinnat, kuten myös laudoituksen päätyjen terävät reunat, tikkuiset ja muut epätasaiset kohdat esimerkiksi ruuvien ympäriltä hiotaan puhtaiksi liasta. On hyvä käyttää hiomatyövälinettä, jonka voi kiinnittää jatkovarteen työn helpottamiseksi. Hiomakorkki ja -paperi sopivat reunojen ja pienempien pintojen hiomiseen. Hiotut pinnat on hyvä puhdistaa huolellisesti joko imurilla tai pölyharjalla ennen käsittelyä.

4. Käsittele

Puuterassin käsittely on ajankohtainen loppukeväästä tai heti alkukesästä, jotta puu on tarpeeksi kuiva ja viileä. Käsittelyä suorassa auringon paisteessa on syytä välttää, jotta öljy tai kuullote ei kuivu ennen kuin se on kunnolla imeytynyt puuhun. Liian myöhään illalla ei myöskään kannata aloittaa, koska kaste voi kostuttaa pinnan ennen kuin se ehtii kuivua.

Vinkki!

Suosittelemme terassin käsittelyyn terassityynyä. Terassityyny on suunniteltu käytettäväksi esimerkiksi puuöljyn ja kuultovärin levittämiseen. Leveällä tyynyllä käsittelee yhdellä kertaa kaksikin lautaa, mikä tekee työstä nopeampaa kuin tavallisella harjalla tai telalla. Selkä ja olkapäät säästyvät käyttämällä jatkovartta.

Pitkällä patterisiveltimellä terassin hankalat ja kapeat kohdat on helppo käsitellä.

Lisää ohjeita ja vinkkejä: anza.fi, cel.fi sekä folsen.eu

Teksti ja kuvat: C.E. Lindgren

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

puuterassi terassi terassikausi terassikuullote terassilaudoitus terassilauta terassin keväthuolto terassin käsittely


Lisää samasta aiheesta