MAINOS

Puuverhoilu uuteen uskoon

Talo

Talvi on oivallista aikaa talon julkisivun saneeraukseen. Kun talon puuverhoilu alkaa vaatia uudistamista, on aika kutsua alan ammattilainen visiitille.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Puuverhoilu suojaa koko taloa, joten sen kunnosta on pidettävä huolta. Viimeistään silloin on aika ryhtyä suunnittelemaan talon puuverhoilun saneerausta, kun maalipinta alkaa hilseillä, laudat maalin alla näyttävät aikansa eläneeltä ja ovat jopa alkanee lahota.

Tai ehkä on tarpeen vaihtaa vanhat mineriittilevyt puupintaan ja samalla varmistaa lisäeristyksen tarve. Vanhoissa taloissa saattaa olla tuulensuojana pelkkä bitumipaperi, mutta sen uudistettua tehtyä puuverhouksen yhteydessä.

Julkisivuremontin yhteydessä on siis myös mahdollisuus parantaa talon energiatehokkuutta.

↑ Puuverhouksen uusimisen jälkeen talo näyttää uudelta, ja sen elinkaari pitenee.

Ammattilainen asialle 

Koska puutalon julkisivuremontissa on otettava monia asioita huomioon, on varminta ja kätevintä kutsua ammattilainen kylään.

Rakennuspalvelu Patrik Lehtisellä on vuosien kokemus monenlaisista rakennustöistä. Yritys tekee julkisivujen uusimista, lisäeristyksiä ulkopuolelta ja ikkunoiden sekä ovien vaihtoa. Myös verhoilut uudiskohteisiin onnistuvat ammattilaisilta vaivatta.

– Teemme kaikkea sokkelista kattoon ja laiturista poijuun. Erikoisaluettamme ovat julkisivuremontit, joita teemme ympäri Suomea, Patrik Lehtinen kertoo.

– Olemme vanhanaikainen rakennusalan yritys ja koska julkisivuremontteja on kysytty, aloimme tehdä niitä.

Patrik Lehtinen korostaa, että laajempi rakennusalan näkemys on tarpeen, kun talon pintaa ryhdytään purkamaan ja uusimaan.

– Meiltä ei mene sormi suuhun, vaikka pintalaudoituksen alta löytyisikin jotain yllättävää. Kun hommaa tekee ammattitaitoinen rakentaja, talon voi korjata pintaa syvemmältäkin tarpeen mukaan.

↑ Talvella on kuivempaa kuin kesällä, joten silloin on järkevä uusia julkisivu.

Ammattilainen avuksi

Kun mieleen hiipii tarve julkisivun vaihdosta, kannattaa olla yhteydessä suoraan rakentajaan.

– Tulen paikalle ja katsotaan yhdessä sekä mietitään, eikä se maksaa mitään, Lehtinen sanoo.

Hänellä on mukanaan malleja, joista voidaan valita sopivimmat kyseiseen kohteeseen. Seinissä käytetään Siparilan laadukkaita paneeleita.

Asiakkaan kanssa mietitään, millaisia tarpeita on ja miten Rakennuspalvelu Lehtinen voisi auttaa.

– Seuraavaksi teen tarjouksen ja jos asiakas hyväksyy sen, tulemme sovittuna aikana lavan ja materiaalien kanssa, teemme työmme ja siivoamme lopuksi omat jälkemme.

Aikaa julkisivun uusimiseen menee pari viikkoa. Talossa voi asua koko remontin ajan. Edes ikkunavaihdon tieltä ei tarvitse lähteä pois, koska työ etenee joutuisasti.

– Perusrintamiestalossa menee noin kahdesta kolmeen viikkoa. Haluamme, että kohde on kunnossa, ennen kuin lähdemme pois. Työskentelemme urakkasopimuksella, Lehtinen huomauttaa.

Hänelle työn jälki on kaikkein tärkeintä ja se, että asiakas on tyytyväinen. Lehtinen sanoo, että haluaa voida tulla juomaan kahvit vuoden jälkeen ja olla hyvissä väleissä asiakkaan kanssa.

– Pidämme lupauksemme, ja jos tulee yllätyksiä, aikaa voi mennä enemmänkin ja niiden hoitamisesta sovitaan erikseen. Työmaalta lähdemme vasta, kun on varmasti valmista ja kaikki kunnossa.

↑ Julkisivuremontti kannattaa antaa ammattilaisen hoidettavaksi. 

Remontti sujuu talvellakin

Toisin kuin ehkä äkkiseltään ajattelisi, omakotitalon julkisivun vaihto onnistuu talvella mainiosti: talvi on nimittäin melko kuivaa aikaa. Myös mökkien pintakorjaukset kannattaa ajoittaa talveen, jolloin mökillä ei vietetä aikaa.

– Pakkaslumen saa pyyhittyä pois, jos sellaista tupruttelee työstettävälle pinnalle. Maakin on kova, joten piha pysyy kunnossa, vaikka työmaan aikana siinä olisi painavaa tavaraa, Lehtinen huomauttaa.

Ovet ja ikkunat vaihtoon samalla

Rakennuspalvelu Lehtinen vaihtaa myös ikkunat ja ovet, ja julkisivuremontin yhteydessä kannattaakin harkita myös niiden uusimista.

Ikkunoita vaihtaessa pitää huomioida talon ilmanvaihto. Voi olla tarkoituskin, että ikkunoista vähän vetää, ja jos sellaiseen taloon asentaa täysin tiiviit ikkunat, rakenteisiin tulee vuosien varrella kosteusvauriota.

– Ikkunanvaihto pitää sovittaa talon ilmanvaihtoon, koska liian tiivis talo alkaa homehtua. Meillä on laaja valikoima ikkunoita ja ovia. On esimerkiksi olemassa ikkunoita, joissa on korvausilmaventtiilit mukana.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

julkisivu julkisivuremontit julkisivuremontti Patrik Lehtinen. julkisivu-urakka puuverhoilu puuverhous Rakennuspalvelu Lehtinen