PVC-karmit ikkunoissa ovat kestävät, käytännölliset ja tyylikkäät

Talo

PVC-karmit ikkunoissa päihittävät perinteiset puuikkunat muun muassa hankintakustannuksissa ja kestävyydessä. Mitä muita etuja PVC-ikkunoilla on? Listasimme 6 syytä, miksi valita uudet Exellent-ikkunat taloon.

Rakennatko uutta vai onko edessä vanhan talon ikkunaremontti? Nykyaikaiset PVC-ikkunat kestävät Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa, näyttävät hyviltä ja ovat helppohoitoisia.

Laki vaatii, että omakotitalojen uusien ikkunoiden lämmönläpäisykerroin eli U-arvo on alle 1.0. Mitä alempi arvo, sitä parempi. Esimerkiksi PVC-karmeilla varustettujen Exellent-ikkunoiden kaikki kolmen lasin ikkunat alittavat tämän arvon. Puolilämpimissä rakennuksissa, kuten autotalleissa ja mökeillä, U-arvovaatimus on 1.4, jolloin ikkunaan riittää 2 lasia.

 

Miksi valita PVC-karmit?

Exellent-ikkunoissa on PVC-karmit perinteisten puu- tai alumiinikarmien sijaan. PVC-karmeilla on monia etuja: 

1. Energiatehokkuus

Ikkunoiden karmit ovat ratkaisevassa roolissa talon energia- ja kustannustehokkuudessa. PVC-ikkunoiden eristysarvot ovat todella hyvät, ja ikkunat voivat vähentää energia- ja lämmityskustannuksia merkittävästi. Tänä päivänä tehdään PVC-ikkunoita myös passiivitaloihin. 

2. Edullisuus

PVC-ikkunat tarjoavat selkeitä kustannusetuja niin ostohetkellä kuin koko ikkunoiden elinkaaren ajan. Edullisen hankintahinnan lisäksi ne säästävät energiaa. Vähäinen huoltotarve ja pitkä elinikä säästävät rahaa myös ajan kuluessa. On todettu, että PVC-ikkunoiden elinikä voi olla yli 50 vuotta. Siinä ajassa puu-ikkunat ovat vaihtuneet uusiin kahteen kertaan.

3. Helppohoitoisuus

Laadukkaat PVC-ikkunat ovat erittäin helppohoitoisia ja vaativat vain vähän huoltoa. Niille riittää mekanismien ja tiivisteiden huolto sekä pesu, kun taas puuikkunat kaipaavat maalausta aika ajoin. PVC-ikkunat kestävät vaihtelevia sääolosuhteita erittäin hyvin ja sietävät näin olleen sekä pakkasta että auringonpaistetta erityisen hyvin. PVC-karmit pestään tavallisella tiskiaineella eivätkä ne kaipaa kalliita maaleja.

Exellent-ikkunoissa on vain kaksi pestävää pintaa ja ristikot lasikasetin sisällä. Ikkunanpesu on siis vaivatonta!

4. Ekologisuus

Myrkyttömät PVC-ikkunat ovat 100 % kierrätettäviä ja säästävät siksi resursseja. Ikkunoiden pitkä elinikäkin säästää luonnonvaroja. 

5. Tyylikkyys

Olet varmasti nähnyt PVC-ikkunoita mutta et ehkä ole huomannut niitä. Ulkonäkö ei muutaman metrin etäisyydellä eroa juurikaan puu-ikkunoista, ja ne pysyvät uuden näköisenä vuodesta toiseen. 

Ikkunoiden PVC-karmit ovat UV-suojattuja, joten ne eivät kellerry. Standardivärinä on läpivärjätty valkoinen, mutta saatavana on myös paljon erikoisvärejä. 

6. Kosteudenkestävyys

PVC-ikkunat ja ovet eivät turpoa kosteassa säässä eikä niiden avaaminen käy hankalaksi syksyllä ja sateisella kelillä. Esimerkiksi teollisuudessa, jossa kosteudensietokyky on tärkeää, käytetään usein PVC-ikkunoita.

  

Tutustu PVC-karmeilla varustettuihin ikkunoihin täällä >

Ikkunoiden mittaaminen

Ikkunoiden ja sisäänpäin avautuvien parvekeovien avautumissunnat tarkistetaan aina sisältäpäin, ulko-ovien taas ulkoapäin.

  1. Mittaa seinässä oleva aukko ja ilmoita mitat millimetreinä (esim. lev. 1 100 mm x kork. 1 300 mm).
  2. Vähennä tilkerakoa vähintään 10 mm sivua kohti: leveydestä noin 20 mm ja korkeudesta 20 mm.
  3. Kirjoita tilattavan ikkunan koko muistiin, kun olet vähentänyt aukosta tilkerakojen mitat (esim. 1 080 x 1 280 mm).
  4. Merkitse välikarmien paikka. Mitta otetaan karmin ulkoreunasta välikarmin keskelle.
  5. Merkitse ikkunoiden avautumissuunnat sisältäpäin katsottuna. Vasen tarkoittaa, että ikkuna avataan parhaiten vasemmalla kädellä ja saranat ovat vasemmalla puolella. Oikea tarkoittaa päinvastoin. Tilt-ikkuna avataan ylhäältä, ja saranat ovat alhaalla.

Kun olet mitannut ikkunat, voitkin siirtyä tilaamaan ne suoraan Exellent-ikkunoiden verkkokaupasta >.

 


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Exellent Exellent-ikkunat ikkunaremontti ikkunat ikkunoiden mittaaminen ikkunoiden vaihtaminen ikkunoiden vaihto Oravais Marketing PVC-ikkunat PVC-karmit

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.exellent-ikkunat.com

Oravais Marketing myy Exellent-ikkunoita. Ikkunat hankitaan suoraan sveitsiläiseltä AFG-konsernilta, joka on Euroopan kolmanneksi suurin ikkuna- ja ovitoimittaja. Maahantuoja on Oravais Exellent Trading.

Lue lisää: Oravais Marketing Oy