Teksti Annuli Perheentupa
Kuvat Jefunne Gimpel / Future Image sekä valmistajat ja maahantuojat
 
Huom! Tuotetiedot ja hinnat vuodelta 2005.
 
Siemens WTXL2501SK -kuivausrumpu  
Kyytiä myös villalle
Kuivausrumpuon kiireisen tai ison perheen valinta. Siemensin WTXL2501SK on täyselektroninen kondensoiva kuivausrumpu. Villakorin ansiosta se kuivaa hellästi villavaatteetkin. Kuuden kilon rummussa on 11 kuivausohjelmaa, rypistymissuoja, sisävalo, iso täyttöluukku ja paneelissa suomenkieliset tekstit. Suositushinta
910 euroa, myynti Siemensin jälleenmyyjät.
 
Esteri Föhn, kondensoiva kuivauskaappi  
Lapsiperheen pelastus
Esteri Föhn on kondensoiva kuivauskaappi, joka on alun perin kehitetty päiväkotikäyttöön. Siinä on 15 kiinteää ripustustankoa, joista 12:ssa on erilliset ripustinlangat pikku tekstiileille. Ovessa on 12 telinettä kengille, sukille ja lapasille. Alhaisen käyttölämpötilan ansiosta laite on hellävarainen aroillekin tekstiileille. Hormiliitäntää ei tarvita. 60 cm leveä kaappi on kotimainen. Hinta 1 840 euroa, myynti Jäähdytyskone.
 
Ted-teline, Sinituote  
Kiinni, auki, kiinni, auki
Kokoon taittuva perusteline on helppo avata jaseisoo tukevasti. Sinituotteen Ted-telineessä on yhdeksän metriä ripustustilaa, ja se sopii myös vaakakuivaamiseen. Kesällä voit nostaa sen vaikka parvekkeelle. Värit sininen, valkoinen ja hopea. Sinistä myyvät ainakin Anttila, Etola, Hong Kong ja Säästöpörssi. Hintaesimerkki:9,50 euroa, Etola.
 
Maria-tuotteen pyykkipoikakori, Etola  
Nips ja naps!
Värikkäät, hyvin muotoillut pyykkipojat ovat käden ulottuvilla kantokahvallisessa korissa, jonka voit ripustaa pyykkinaruun tai -telineeseen. Maria-tuotteen korissa on 24 pyykkipoikaa, ja sitä myydään kodintarvikeliikkeissä kautta maan. Hintaesimerkki: 4,50 euroa, Etola.
 
Vedä ja ripusta -teline, Sinituote  
Vedä ja ripusta
Ulos vedettävä teline sopii niin pieneen kuin suureen tilaan. Viisi narua, maksimipituus 4,2 metriä. Lukitusmekanismi pitää narut kireällä, ja narut kelautuvat näppärästi telineen sisään. Sinituotteen Vedä ja ripusta -telinettä myy muun muassa Etola, missä se maksaa 9,80 euroa.
 
 
Pieneen tilaan
Ruostumattomasta teräksestä valmistettu haitariteline RST liukuu pehmeästi auki ja kiinni. Siinä on seitsemän tukevaa poikkitankoa. Leveydet 50, 60 ja 80 cm, hinnat 50-60 euroa. Valmistaja ja myyjä Forssan säätökaluste.
 
Hanskakori, Lanka ja Muovi  
Tumput kuivaksi
Patteriin ripustettavassa korissa märät tumput kuivuvat nopeasti. Lanka ja Muovin valmistama kori on muovipinnoitteista teräslankaa. Leveys 50 cm. Myynti K-rauta, Etola ja Prismat. Hintaesimerkki: 9,90 euroa, Etola.
 
Electrolux EDD210- kuivauskaappi  
Moneen käyttöön
Kuivauskaapissa on kätevä kuivata isoja tekstiileitä, kenkiä ja märkiä ulkovaatteita. Electroluxin EDD210-kaapin kuivaustilaa voi muokata erilaisiin tarpeisiin alas käännettävien telineiden ansiosta. Ripustustilaa 18 metriä, lämpötila 30-70 astetta. Koneellinen lingottua pyykkiä kuivuu noin kahdessa tunnissa. Suositushinta 499 euroa, myynti kodinkoneliikkeissä kautta maan.
 
Zehnder-kuivauspatteri, Itula  
Värikästä tehokkuutta
Zehnder-kuivauspatteri on näyttävä ja käytännöllinen – ja samalla sisustuselementti. Se liitetään keskuslämmitysjärjestelmään, ja lisävarusteeksi voit hankkia sähköpatruunan, jota käytetään, kun lämmitys on poissa päältä. Saatavana myös sähkökäyttöinen malli sekä eri kokoja ja värejä, myös kromi. Hinta 300-1 500 euroa koosta, väristä ja käyttömekanismista riippuen. Pattereita tuo maahan ja myy Itula.
 
Esteri Micro -ilmankuivain  
Kosteus pois!
Esteri Micro on kotimainen ilmankuivaaja, joka sopii pyykinkuivaukseen ja kosteuden poistoon kylpyhuoneista, varastoista, kellareista, kesäasunnoista. Laite on kehitetty yhteistyössä Työtehoseuran kanssa. Esterin avulla pyykki kuivuu edullisemmin kuin kuivausrummulla tai -kaapilla. Kuivausaika lyhenee jopa puoleen tavalliseen narukuivaukseen verrattuna. Leveys 31, syvyys 33 ja korkeus 56 cm. Suositushinta 964 euroa, myynti Jäähdytyskone.
 
Sukkien kuivausteline, Maria-tuote  
Sukat karuselliin
Akselinsa ympäri pyörivän kuivaustelineen 20 nipistimeen mahtuu uskomattoman paljon pikku-pyykkiä tai kastuneita sukkia ja tumppuja. Maria-tuotteen telinettä myyvät muun muassa Etola, Säästötalo Robin Hood, Stockmann, Hong Kong, K-rauta ja Prisma. Hintaesimerkki: 3,20 euroa, Etola.
 
Puhallettavat henkarit, Stockmann  
Ilmavasti riippumaan
Puhallettavat henkarit eivät venytä jälkiä kuivattaviin vaatteisiin. Ne menevät tyhjinä pieneen tilaan ja ovat näppäriä myös matkakäytössä. Perhoskuvioiset henkarit ovat Stockmannilta, 7,90 euroa / 2 kpl.