Radonmittauskausi käynnissä – nyt on aika mitata sisäilman radon

Talo
Radonmittauskausi käynnissä – nyt on aika mitata sisäilman radon
Radon on terveydelle vaarallinen, radioaktiivinen kaasu, jota voi esiintyä sisäilmassa. Se on hajuton, mauton ja väritön kaasu, jota ei voi aistia mitenkään. Radonin määrän voi selvittää vain mittaamalla. Radonmittauskausi alkoi 1.11. ja viimeiset radonmittarit tältä mittauskaudelta pitää asentaa ennen helmikuun loppua.

Sisäilman radonpitoisuudet Suomessa ovat korkeampia kuin useimmissa muissa maissa. Syitä korkeisiin pitoisuuksiin löytyy geologiasta, rakennustekniikasta ja ilmastosta. Pitoisuudet ovat korkeita Salpausselän harjuilla, Kaakkois-Suomen rapakivialueella ja muilla radonriskialueilla.

Radonmittausten kysyntään on Suomen Radonhallinta Oy:ssä varauduttu

Suomen Radonhallinta Oy on erikoistunut radonongelmien ratkaisuun, neuvonnasta mittauksiin ja korjauksiin. Työpaikat, koulut ja julkiset laitokset voivat kutsua radonasiantuntijan veloituksettomalle käynnille keskustelemaan radonasioista ja toimenpiteistä radonin torjumiseksi.

Suomen Radonhallinta Oy toimittaa Sätelyturvakeskuksen hyväksymät radonmittaustuotteet työpaikoille ja kotiin välittömästi. Radonmittareita on varastossa Vantaalla sijaitsevassa toimipisteessä ja niitä voi tilata kotisivujemme kautta tai soittamalla 010-3231000. Kannattaa toimia nopeasti: virallisten radonmittausten viimeinen aloituspäivä on 28.2.2018.

Viranomaisilla toimitusvaikeuksia sisäilman säteilymittausten toimituksissa

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Radonmittauspurkkien materiaalitoimitukset ovat viivästyneet, joten radonpurkkien toimitukset on jouduttu keskeyttämään väliaikaisesti. Radonmittauspurkkien toimitukset asiakkaille jatkuvat näillä näkymin tammikuun lopulla. Radonpurkkimittaustilauksia voi kuitenkin tehdä normaalisti. Kaikki tilatut mittauspurkit pyritään toimittamaan helmikuun loppuun mennessä. (Lähde: STUK)

Lisätietoja:

Suomen Radonhallinta Oy

www.suomenradonhallinta.fi

Säteilyturvakeskus STUK

www.stuk.fi

Lähde: ePressi.com

MAINOS
MAINOS LOPPUU