Siirry pääsisältöön

Osallistu kilpailuun!

Voit voittaa Tempur-tyynyn

Raikkaat ruukut

Piha
Ruukkujen valikoima on monipuolisempi kuin koskaan. Uutta on paljon: kirkkaita värejä ja entistä rohkeampaa koristelua.
TEKSTI JAANA LAITINEN
KUVAT NINA DODD
Lasinen orkidearuukku,  Plantagen
Lasinen orkidearuukku 7,95 euroa. Plantagen.

Ruukuista on tullut tärkeä sisustuselementti. Värit seuraavatkin sisustuksen trendejä. Puutarhaliikkeiden hyllyillä on kirkasta punaista, limeä, sinistä, punaisen violettia ja pinkkiä.

Musta ja harmaa ovat trendikkäitä sisustusvärejä, ja se näkyy myös ruukuissa. Mustaan on usein yhdistetty koristeellisia kuvioita, metallia tai kiiltoa.
Metallia käytetään myös muiden värien kanssa. Ruukun ympärille on vedetty metallilankaa tai metallista on leikattu reunus ruukun yläosaan. Myös kokonaan metallinhohtoisia ruukkuja löytyy.
Orkideat toivat kirkkaan, läpinäkyvän lasiruukun koteihin. Nyt lasiruukkuja käytetään myös muille kasveille, ja niitä saa erivärisinä. Lasia saa myös huurrettuna.
Uurteita ja kohokuvioita
Ruukuista on tullut entistä koristeellisempia. Ulkopintaan on viilletty halkeamia tai uurrettu kuvioita. Niihin on kiinnitetty myös kohokuvioita.
Pinnassa näkee jopa pitsiaiheita. Romantiikan nälkäisille on ruusukuvioita ja hempeitä ornamentteja. Myös ruukun muodot ovat monipuolistuneet. Valittavana on korkeita ja kapeita malleja, lähes palloja, matalia vateja ja leveitä monen kasvin ruukkuja. Skandinaavisen yksinkertaisuuden ystävä löytää myös tuttuja, yksivärisiä ruukkuja.
Rustiikkiruukku, Backas Puutarhat
Vihreä antaa potkua vaalealle rustiikille, 5,50 euroa. Backas Puutarhat.
Musta ruukku, Plantagen
Musta ruukku 4,95 euroa. Plantagen.