MAINOS

Nyt rakennetaan aita. Työnallen taloremontti.

Talo

Olinpa melkein unohtanut yhden asian, joka piti myös tehdä heti. Aita! Ehei, meillä ei ole koiraa tai kissaa. Mutta pieni kolmevuotias Tuure-nassikka on, ja hänen vuokseen on ryhdyttävä aidanrakennuspuuhiin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tuure on keskimmäinen. Nyt kolmevuotias nassikka on jo tunnettu mies näillä kulmilla. Tuurella, eli näin meidän kesken Turrella taikka Taistolla on käsittämätön vapaudenkaipuu. Viime kesä meni vahtiessa, tämä kesä ei enää niin paha.

Vai miltä kuulostaa päästään aitaan juuttunut poika, jonka muu vartalo on jo ulkopuolella? Kesämies oli yrittänyt ryömiä ali.

Remonttitaiturinne joutui aidanrakennuspuuhiin


Postilaatikko tyylikkäissä kehyksissä.

Useaan otteeseen palkittu aidantekijänne joutui siis heti alkuun aidanrakennuspuuhiin. Innostus ja lompakko kesti noin 25 metriä. Sen jälkeen vaihtui valkea lauta-aita tilapäiseksi verkkoaidaksi. Rautakaupat myyvät myös valmiita puusta tehtyjä aitaelementtejä kepeään 30-70 euron kappalehintaan.  Tuolla halvimmalla hinnalla tietenkin saa sen kaikkein kauneimman ja kestävimmän.

Aidan pystyttelyssä on omat sääntönsä. Naapurien välinen aita on hyvä tehdä yhteisymmärryksessä. Kadun puolelta saa aitaa pystyttää 1,2 metrin korkeuteen ilman lupaa, joskin toimenpideilmoitus on aina hyvä jättää. Siitä korkeammista aidoista pitää keskustella rakennusviraston kanssa. Aiemmin mainittu ”x-metriä rajasta” -sääntö pätee myös tähän. Voit siis halutessasi ja ilman lupaa pystyttää vaikka 8 metriä korkean aidan, mutta sen pitää sitten olla kahdeksan metrin päässä rajasta.

Aidan materiaali on lauta. Pystytolpat kestopuuta ja tolpan jalat sinkittyä terästä


Valmista aitaa syntyi noin 25 metriä. Ensi kesänä jatketaan?

Luottotoimittajani puutavarassa ja aitatarpeissa on Helsingin Puupalvelu Oy, joka sijaitsee tietenkin Vantaalla. Ensi kesänä (ehkä) koittaa tontin muiden rajojen lopullinen aitaus, mutta siihen asti mennään tilapäisellä verkkoaidalla, jota saa rautakaupoista. Hinta taisi heitellä 40 eurossa / 25 metrin rulla.

Tontin pitää olla aidattuna vielä pitkään, sillä vapauteen pyrkijiä riittää. Eli ensi kesänä jatketaan (ehkä).

 

 

RemonttinalleTyönalle (työn alle) on 3 lapsen isä ja innokas remontoija, rakentaja ja hermojen menettäjä, joka pitää balalaikka-musiikista.

Projektia voi seurata myös Työnallen blogista osoitteessa suurtapintaremonttia.blogspot.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

aidantolppa aita aitaremontti puuaita työnalle