MAINOS

Rakenna istutuspöytä/kesäkeittiö

Piha

Rakenna pihalle reilunkokoinen ja tukeva istutuspöytä, niin sinun ei tarvitse enää sotkea keittiössä ruukkujen ja multasäkkien kanssa. Pöytälevy on kestävää klinkkerilaattaa, ja se toimii mainiosti myös kesäkeittiönä, jos sinussa on enemmän grillimestarin kuin viherpeukalon vikaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Rakenna pihalle reilunkokoinen ja tukeva istutuspöytä, niin sinun ei tarvitse enää sotkea keittiössä ruukkujen ja multasäkkien kanssa. Pöytälevy on kestävää klinkkerilaattaa, ja se toimii mainiosti myös kesäkeittiönä, jos sinussa on enemmän grillimestarin kuin viherpeukalon vikaa.

1.) Etumainen jalkapari: Sahaa lankusta (45 x 45 mm) kaksi 900 mm:n pituista jalkaa B. Sahaa sitten lankusta (45 x 45 mm) kaksi 1412 mm:n pituista kehikon osaa D ja G. Liimaa jalat B kiinni osien D ja G päihin, ja kiinnitä ne kahdella ruostumattomalla ruuvilla (5 x 100 mm). Alemman lankun yläreuna tulee 390 mm:n päähän jalkojen alapäistä. Ylempi lankku kiinnitetään jalkojen yläpäähän.

2.) Taempi jalkapari: Sahaa lankusta (45 x 45 mm) kaksi 1565 mm:n pituista jalkaa A. Sahaa lankusta (45 x 45 mm) yksi 1412 mm:n pituinen lankku alemman kehikon osaksi D ja yksi 1502 mm:n kokoinen lankku ylemmän kehikon osaksi E. Liimaa jalat A kiinni alempien lautojen päihin D, ja kiinnitä ne kahdella ruostumattomalla ruuvilla (5 x 100 mm). Alempien lankkujen yläreuna tulee 390 mm:n päähän jalkojen alapäistä. Aseta pidempi lankku E niin, että se on 900 mm:n päässä jalkojen alapäistä. Liimaa lankku E kiinni jalkoihin A, kiinnitä ne ruostumattomilla ruuveilla (4,2 x 75 mm).

3.) Sahaa lankusta (45 x 45 mm) kolme 727 mm pitkää alemman kehikon osaa C ja 11 kappaletta 682 mm:n pituisia tukipuita F. Kiinnitä jalkaparit alhaalta kahden lankun C ja ylhäältä kahden tukipuun F kanssa niin, että liimaat kaikki kulmat, ja vahvistat ne kulmaraudoilla. Käytä ruostumattomia ankkuriruuveja (4,5 x 40 mm).

4.) Asenna kolmas lankku C alemman kehikon keskelle alahyllyn tueksi niin, että liimaat lankun kiinni, ja kiinnität sen kulmaraudoilla. Käytä ruostumattomia ankkuriruuveja (4,5 x 40 mm).

5.) Merkitse 127,5 mm:n kohta vasemmanpuolen ylemmän lyhyen sivun ulkoreunasta. Piirrä rasti merkin vasemmalle puolelle. Piirrä tämän jälkeen merkki 150 mm:n välein aloittaen ensimmäisestä merkinnästä. Piirrä sitten rasti merkinnän vasemmalla puolelle. Jäljelle jääneet lankut F asennetaan rastien mukaisesti tukemaan pöytälevyn klinkkerilaattoja. Kiinnitä lankut F ruuvaamalla etumaisen (G) ja taemman kehikon osan (E) lävitse. Käytä ruostumattomia ruuveja (5 x 100 mm).

6.) Sahaa lankusta (45 x 45 mm) kaksi pitkää 870 mm:n pituista vinoa tukipuuta H. Aseta pöydän runko niin, että lyhyet sivut ovat suorassa kulmassa. Aseta tukipuut H oikeaan kohtaan ja merkitse niiden päihin, missä kulmassa ja mistä kohtaa ne sahataan vinoon. Sahaa sitten merkintöjen mukaisesti. Liimaa tukipuut pöydän runkoon, ja kiinnitä niiden molemmat päät yhdellä yleisruuvilla ala- ja yläpuolelta (4,2 x 75 mm).

7.) Sahaa oikohöylätystä puusta (21 x 95 mm) seitsemän 1502 mm:n pituista takaseinän lautaa J. Tarkista, että pöydän runko on suorassa. Kiinnitä kaikki laudat J korkeisiin takajalkoihin liimalla ja kahdella yleisruuvilla (4,2 x 42 mm).

8.) Sahaa lankusta (45 x 45 mm) kaksi 1030 mm:n pituista osaa K. Merkitse ylimmän laudan J taakse sen keskikohta. Pidä lankkuja K paikallaan ja merkitse niiden päihin, missä kulmassa ja mistä kohtaa ne sahataan vinoon. Tarkista, että pöydänjalat ovat suorassa. Liimaa vinot puut K lautojen J takapuolelle. Kiinnitä sitten jokainen lauta K yleisruuvilla (4,2 x 42 mm) lautojen J etupuolelta.

9.) Sahaa oikohöylätystä puusta (21 x 95 mm) seitsemän 1502 mm:n pituista alahyllyn lautaa L. Sahaa etumaiseen lautaan lovet jalkoja varten. Sahaa taimmaisin lauta 1412 mm:n pituiseksi niin, että se mahtuu vinojen tukipuiden H väliin. Kiinnitä tasaisin välein asetellut asetetut laudat tukipuihin kahdella yleisruuvilla (4,2 x 42 mm).

10.) Sahaa oikohöylätystä puusta (21 x 45 mm) kaksitoista 165 mm:n pituista kannatinpuiden osaa M. Sahaa 45 asteen kulmassa neljän M3-listan päistä. Aseta M1 ja M2 yhteen niin, että ne muodostavat L-kirjaimen. Liimaa ne yhteen ja kiinnitä yleisruuvilla (4,2 x 42 mm). Kiinnitä sitten yksi M3-listoista L-kehikon vinoksi tukipuuksi niin, että sen toinen pää ruuvataan kiinni M1-listaan ja toinen M2-listaan. Kiinnitä lista liimalla ja ruostumattomilla ruuveilla (3 x 35 mm). Toimi samoin jäljelle jääneiden kolmen kannatinpuun kanssa.

11.) Liimaa kannatinpuut takaseinään J, ja kiinnitä ne ruostumattomilla ruuveilla (3 x 35 mm). Vinon tukipuun alta ei ole helppo ruuvata, mutta se onnistuu, kunhan ruuvaa vinottain. Vaihtoehtoisesti voit myös ruuvata takaseinän J toiselta puolelta.

12.) Sahaa oikohöylätystä puusta (21 x 95 mm) kolme 1550 mm:n pituista takaseinän ylähyllyn lautaa N. Liimaa laudat N kiinni kannatinpuihin M, ja kiinnitä ne ruostumattomilla ruuveilla (3 x 35 mm). Sahaa oikohöylätystä puusta (21 x 95 mm) kaksi 500 mm:n pituista lyhyen takaseinän lautaa O. Liimaa laudat kannatinpalkkien päälle ja ruuvaa kiinni.

13.) Sahaa oikohöylätystä puusta (21 x 70 mm) yksi 1502 mm:n pituinen etureuna P. Aseta pöydälle klinkkerilaatta ja tarkista, että etummainen reunalauta P on samassa tasossa laatan kanssa. Liimaa etureuna P lankkuun G, ja kiinnitä se yleisruuvilla (4,2 x 42 mm). Sahaa oikohöylätystä puusta (21 x 120 mm) kaksi 840 mm:n pituista lautaa Q pöydän sivureunoiksi. Kiinnitä sivureunat Q niin, että niiden alareuna on samalla korkeudella kuin etureunan P.

14.) Kyllästä ja pohjamaalaa istutuspöytä. Viimeistele sitten pöytä ikkunamaalilla, niin se saa kovan pinnan.

15.) Leikkaa kolme 300 x 300 mm:n klinkkerilaattaa kahtia. Aseta 10 kokonaista ja 5 puolikasta klinkkerilaattaa irtonaisina reunusten sisäpuolelle, niin saat kestävän pöytälevyn.

Lähde:http://www.byggmax.fi/rakennusprojekti/puutarha/rakenna-istutuspoyta-kesakeittio

Byggmax istutuspöytä 2

Byggmax istutuspöytä 3

Byggmax istutuspöytä 4

Byggmax istutuspöytä 5

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.