Rakenna puutarhaan baaripöytä

Piha

Korkea yksijalkainen pöytä sopii moneen käyttöön, ja sen korkeutta voi säätää tarpeen mukaan. Kun lasket keskipuun 670 millimetriin, saat ruokapöydän. Kun keskipuun korkeus on 490 mm, käytössäsi on sohvapöytä. Jos varastostasi löytyy pöydän jalka, sinun tarvitsee enää rakentaa pöytälevy. Tai ehkä sinulla on hieno pöytälevy ja tarvitset jalustan. Hyvä katkaisu- ja jiirisaha helpottavat jalustan rakentamista.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Korkea yksijalkainen pöytä sopii moneen käyttöön, ja sen korkeutta voi säätää tarpeen mukaan. Kun lasket keskipuun 670 millimetriin, saat ruokapöydän. Kun keskipuun korkeus on 490 mm, käytössäsi on sohvapöytä. Jos varastostasi löytyy pöydän jalka, sinun tarvitsee enää rakentaa pöytälevy. Tai ehkä sinulla on hieno pöytälevy ja tarvitset jalustan. Hyvä katkaisu- ja jiirisaha helpottavat jalustan rakentamista.

Tässä vaihe vaiheelta -ohjeet, joiden avulla varmasti onnistut rakennusprojektissasi.

1.) Sahaa lankusta (45 x 95 mm) kaksi 600 mm:n pituista osaa B jalustan jalkaristikkoa varten. Talttaa osien keskelle syvennykset, niin että ne sopivat yhteen. Syvennysten syvyys o 22,5 mm ja leveys 95 mm. Helpoin tapa on käyttää katkaisu- ja jiirisahaa, jossa on säädettävä sahaussyvyys. Säädä syvyys ja testaa ylimääräiseen puunkappaleeseen. Sahaa useita lähekkäisiä viiltoja, jolloin sinun tarvitsee ainoastaan tasoittaa pohja taltalla.

2.) Liimaa osat B ristikoksi. Laita ne puristimeen ja anna kuivua.

3.) Sahaa neljä 95 mm:n pituista palaa C (21 x 95 mm) pohjalevyiksi. Liimaa palat ristikon päälle, ja ruuvaa ne kiinni yleisruuveilla (4,2 x 42 mm).

4.) Sahaa tangosta (95 x 95 mm) 945 mm:n pituinen keskipuu. Liimaa jalkaristikko keskipuun alareunaan, ja kiinnitä se kahdella ruostumattomalla ruuvilla (5 x 110 mm).

5.) Sahaa lankusta (45 x 95 mm) kuvan mukaisesti kahdeksan 190 mm:n pituista kolmiokappaletta D. Käytä katkaisu- ja jiirisahaa, joka on säädetty 45 asteen kulmaan.

6.) Liimaa neljä kolmiokappaletta D keskipuun A ja jalkaristikon B yhtymäkohtaan, ja kiinnitä ne kahdella ruostumattomalla ruuvilla (5 x 90 mm).

7.) Ruuvaa keskipuun yläpäähän väliaikaisesti laudankappale. Se toimii vastuksena, kun neljä kolmiokappaletta D asennetaan keskipuun yläpäähän. Liimaa kappaleet D keskipuuhun A, ja kiinnitä ne yhdellä ruostumattomalla ruuvilla (5 x 90 mm). Irrota väliaikainen laudankappale ja ruuvaa yksi ruostumaton ruuvi (4,2 x 75 mm) viistosti jokaisen kappaleen D läpi keskipuuhun A.

8.) Tee pöytälevy. Sahaa ulkopaneelista (21 x 118 mm) viisi 800 mm:n pituista kappaletta E. Sahaa ulkopaneelista (21 x 95 mm) kaksi 800 mm:n pituista kappaletta F. Aseta kappaleet E ja F kuvan osoittamalla tavalla ja työnnä rakoihin pienet 7 mm:n paksuiset vaneripalat. Kiinnitä osat väliaikaisesti yhteen maalarinteipillä.

9.) Valmista harppi, jonka säde on 400 mm. Ota reilun 400 mm:n mittainen rima. Työnnä naula sen toisen pään läpi ja poraa kynää varten reikä 400 mm:n päähän naulasta. Aseta naula pöytälevyn lautojen keskelle ja piirrä läpimitaltaan 800 mm:n suuruinen ympyrä.

10.) Sahaa ulkopaneelista (21 x 45 mm) yksi 755 mm:n pituinen rima G, kaksi 670 mm:n pituista rimaa H ja kaksi 152 mm:n pituista rimaa J. Liimaa rima G pöytälevyn keskelle, ja kiinnitä se ruostumattomalla ruuvilla (3,5 x 35 mm). Liimaa ja ruuvaa rimat J pöytälevyyn. Aseta rimat H paikoilleen, ja tee niiden päihin merkinnät vinosahausta varten. Sahaa rimojen päät, ja liimaa ja ruuvaa rimat H pöytälevyyn. Esiporaa ruuvinreiät kohtiin, joissa ruuvit tulevat lähelle päätypuita.

11.) Käännä pöytälevy, ja merkitse sen yläpintaan keskikohta. Piirrä pöydän muoto harpilla ja sahaa levy muotoonsa pistosahalla. Pyöristä pöydän kulmat viilalla ja hiekkapaperilla.

12.) Käännä pöytälevy ylösalaisin. Aseta pöydän jalusta ylösalaisin paikalleen levyn keskelle. Liimaa pöytälevy kappaleisiin D, ja kiinnitä se ruuvaamalla ruostumattomat ruuvit (5 x 75 mm) vinosti kappaleiden D läpi. Suuntaa ruuvit siten, että ne eivät työnny pöydän pinnan läpi.

13.) Hio pöytä ja käsittele se kaksi kertaa kuultomaalilla.

Lähde:http://www.byggmax.fi/rakennusprojekti/rakennusprojekti/rakenna-puutarhaan-baaripoyta

Puutarhan baaripöytä

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.