Vain kun tarvitset

Valvontajärjestelmiä pääsääntöisesti vain viikonloppuisin ja loma-aikoina käyttäviä omakotiasukkaita palvelee ”maksa vain käytöstä” -periaatteella toimiva Securitas Alertin hälytyskeskukseen kytketty kotijärjestelmä.

Peruspalvelu valvoo ja varmistaa 24/7-valmiudella valittujen ilmaisimien (esimerkiksi savu-, palo-, kosteus-) toimintaa.

Hinnat alkaen 9 euroa/kk. Jatkuvan hälytysajovalmiuden sisältävä peruspalvelu maksaa 23 euroa/kk, myös mahdolliset hälytyskäynnit kattava palvelu 30 euroa/kk. Laitteet omaksi ostettuna alkaen noin 300 euroa, myös laitteistovuokran sisältävän palvelupaketin hinta 39,90 euroa/kk.

Lisätietoja Securitas Alert.

Monipuolinen

Langattoman Infinite Prime -järjestelmän ilmaisinvalikoima tarjoaa perinteisen murtosuojauksen lisäksi suojan palo-, vesi-, häkä- tai kaasuvuotoa vastaan. Kaksisuuntainen puheyhteys mahdollistaa käytön myös henkilöturvajärjestelmänä, teknologiset ratkaisut sallivat 16 eri sähkölaitteen langattoman ohjauksen myös etäkäyttönä.

Valmispaketti GSM KIT sisältää keskuslaitteen, virtalähteen, vara-akun, ohjaimen, infrapunakytkimen, magneettikytkimen ja gsm-modulin. Hinta noin 869 euroa. Lisälaitteena esimerkiksi liikeilmaisin 85 euroa, lasirikkoilmaisin 179 euroa ja häkäilmaisin 175 euroa.

Lisätietoja Fin-Alert Electronics.

Hätäkutsu mukana

Omakotitaloon sopivan, Securitas Directin langattoman Aroundio-kodinturvapalvelun peruspaketin asennus- ja liittymismaksu on 395 euroa. Avaimet käteen -palvelupaketti sisältää muun muassa keskusyksikön, ovikoskettimen, tilailmaisimen ja hätäkutsupainikkeella varustetun käyttönäppäimistön.

Pakettiin kuuluu järjestelmän täydellinen asennus, koko perheen käyttökoulutus ja liittäminen Securitas Directin omaan hälytyskeskukseen. Jatkuvan toimivuuden, nopean huollon ja ylläpidon varmistaa paikallinen Aroundio-yrittäjä, millä taataan välitön reagointi asiakkaan tarpeisiin.

Tarpeen mukaan järjestelmään voidaan liittää esimerkiksi savu- ja kotieläinilmaisimia à 95 euroa sekä 40 euron hintaisia hätäkutsu-painikkeellisia kaukosäätimiä ja 20 euron hintaisia avaimenperätunnistimia. Peruspaketin turvapalvelumaksu 28 euroa/ kk, huolto- ja ylläpitomaksu 3 euroa/kk. Valmistaja Honeywell.

Lisätietoja Securitas Direct.

Älykästä

EIB/KNX-väylätekniikkajärjestelmä yhdistää rakennuksen kaikki sähköiset toiminnot älykkääksi verkoksi. Esimerkiksi valvontaa, valaistusta, lämmitystä ja ilmastointia voidaan ohjata yhdellä järjestelmällä. Palovaroitin- ja kosteusvalvontajärjestelmät lähettävät hälytyksen haluttuihin puhelinnumeroihin, murtohälytyksen ohjausjärjestelmä voi lisäksi sytyttää kaikki valot ja jopa vilkuttaa ulkovaloja huomion herättämiseksi. Loma-ajan simulointiohjelma aktivoi valitut valaistusryhmät toimimaan siten kuin asukas olisi kotona. Turvallisuutta lisää integroitu läsnäolosimulaatio, joka tallentaa kytkentätilat viikon ajalta ja käynnistää ne automaattisesti, kun asukas on poissa pidempään.

Voidaan asentaa uudis- tai korjausrakentamisen yhteydessä ja laajentaa lähes rajattomasti, kustannukset talokohtaisesti räätälöitynä 5 000 – 15 000 euroa.

Lisätietoja Ensto.

Kuukausihintainen

Sopimus kiinteistöjen ja ihmisten suojaamisesta on G4S Security Services -yrityksen tuottaman Kotiturva-palvelun ydinajatus. Gsm-verkkoa hyödyntävä, langaton järjestelmä sisältää asennettuna keskusyksikön, käyttönäppäimistön, liike- ja ovitunnistimet, gsm-modeemin ja -liittymän sekä kauko-ohjaimen.

Ensimmäinen käyttösopimus on 24 kuukauden mittainen, palvelumaksu 39,90 euroa/kk, jatkosopimus 30,90 euroa/kk. Kuukausimaksu sisältää laitteiden asennuksen matkakustannuksineen, gsm-puhelumaksut, laitteiden huoltovastuun, 24 h -hälytyspalvelut, asiakaspalvelun ja teknisen tuen.

Palvelumaksuun vaikuttamattomina lisälaitteina muun muassa liiketunnistin 95 euroa ja ovitunnistin 90 euroa, savuilmaisimen hankintahinta 95 euroa ja palvelumaksu 2 euroa/kk.

Lisätietoja G4S Security Services.

Kaukoavaimella

Kodin langaton keskuslukitusjärjestelmä Abloy Control laajenee huolehtimaan myös murto- ja palohälytyksistä, veden katkaisusta ja kodin sähkölaitteiden ohjauksesta. Järjestelmä koostuu oviin asennettavista lukko-ohjaimista ja helppokäyttöisestä kaukoavaimesta, jolla ovetkin aukeavat ilman kauppakassien maahan laskemista.

Lukko-ohjaimen symbolit näyttävät käyttäjälle, ovatko ovet auki vai lukittuina, ja kaikki ovet voi lukita miltä ovelta tahansa. Voidaan asentaa sekä uusiin että vanhoihin rakennuksiin.

Keskuslukituksen hinta noin 600 euroa/ovi, hälytyslaiteohjain noin 200 euroa.

Lisätietoja Abloy-valtuutetut lukkoliikkeet.

Peruspaketti

Kahta erillistä ovea vartioivaa OviPalvelin-järjestelmää käytetään avainkortilla mekaanisen lukituksen tapaan, mahdollisuus myös koodilukitukseen. Järjestelmää täydentää kaksi pientä valvonta keskusta, joita voidaan käyttää murto-, tila-, savu-, vesi- ja ovivalvontaan. Järjestelmällä voi myös ohjata kodin laitteita.

Sähköpostein viestivä, laitevalmistajasta ja -myyjästä riippumaton järjestelmä voidaan liittää internetiin tavallisen laajakaistaliittymän avulla, hallinnointi onnistuu tavallisella selaimella.

Lisätietoja ALT Systems.

Kamerasta meiliin

Verkkovirralla tai akuilla toimiva Catch It -etävalvontalaite välittää valvottavasta kohteesta valittuun sähköpostiosoitteeseen 1-4 kameran still-kuvan sekä palo-, murto-, vesivahinko- ja lämpötilahälytykset gsm/gprs-modeemin kautta. Kuvat ovat tallessa, vaikka kiinteistö palaisi kokonaan. Hälytykset kulkevat myös tekstiviestinä matkapuhelimeen.

Etävalvontalaitetta käytetään pääsääntöisesti tekstiviesteillä sekä internetselaimen avulla, käyttöliittymä on verkkosivuston kaltainen. Helposti muokattavissa erilaisten tarpeiden mukaan, sopii erityisesti kakkosasuntoihin. Kalenteritoiminnolla voi ohjata myös kohteen lämmitystä.

Hinta yhdellä kameralla noin 1 495 euroa.

Lisätietoja PPO-Elektroniikka.

Valmiiksi ohjelmoitu

Langattomaan, gsm-verkossa kauko-ohjaimen tai puhelimen välityksellä toimivaan Kotihälytintuoteperheeseen kuuluvat perinteiset murtohälytinilmaisimet – muun muassa liike-, ovi- ja lasirikkoilmaisimet – sekä myös tulipalosta, vesivuodosta ja lämpötilan alenemisesta varoittavat ilmaisimet.

Laitteistoon voi liittää pistorasiareleitä, joilla puhelimen välityksellä ohjataan kodin sähkölaitteita päälle tai pois. Ohjelmoidaan tehtaalla valmiiksi kokonaisuudeksi, käyttäjän tarvitsee vain kiinnittää ilmaisimet seinille tai kattoon ja asettaa puhelinnumerot, joihin haluaa hälytyksen tulevan. Hälytykset voi ohjata Securitas Alertin hälytyskeskukseen.

Hinta paketin sisällön mukaan 395-529 euroa, lisäilmaisimet 32-79 euroa.

Lisätietoja Access Home Electronics.

Helppo käyttää

GE Securityn CSx75-tuoteperhe on paljon muutakin kuin perinteinen hälytysjärjestelmä. Tuote sopii mökille, koteihin ja yrityksille ja se laajenee käyttäjän tarpeiden mukaisesti. Laaja lisälaitevalikoima mahdollistaa keskuksen käytön myös vanhusten turvana tai älykkäänä kodinohjausjärjestelmänä.

Laitteeseen on mahdollisuus liittää myös kodin lukitus. Lukitusta voidaan ohjata etälukijalla tai tekstiviestein. Enää ei välttämättä tarvita perinteistä avainta. Helppokäyttöistä laitetta pystyvät käyttämään kaikki lapsista vanhuksiin.

Tyypillinen kotijärjestelmä maksaa asennettuna alkaen 500 euroa. Jos hälytys ohjataan vartiointiliikkeelle, kk-maksu on noin 20-25 euroa. On aina suositeltavaa, että hälytys siirtyy 24h valvomoon. Näin varmistetaan oikea toiminta hälytystilanteessa.

Lisätietoja GE Security.

Yhteystietoja

Abloy, 020 599 2501, www.abloy.fi
Access Home Electronics, 020 7969 480, www.kotihalytin.fi
ALT Systems, 040 777 5050, www.advancedlocking.com
Ensto, 0204 76 21, www.ensto.com
Fin-Alert Electronics, 010 832 8200, www.finalert.fi
G4S Security Services, 0204 2828, www.kotiturva.fi
Honeywell, 020 752 2000, www.honeywell.com
Innohome, (09) 4114 3357, www.innohome.fi
Novosec, 0306 272727, www.novosec.fi
PPO-Elektroniikka, (09) 563 4144, www.ppo-elektroniikka.fi
Securitas Alert Services, 020 491 2000, www.alert-services.fi
Securitas Direct, 0800 02407, www.securitasdirect.fi, www.aroundio.fi
GE Security, 010 394 3165, www.gesecurity.fi