Murtautujat ovat entistä useammin ammattilaisia, jotka piipahtavat ei-toivotulla visiitillä jopa päiväsaikaan varmistuttuaan kohteesta etukäteen.

Jos kodissa on hälytysjärjestelmä, usein jo varoitustarrat postilaatikossa, ovissa ja ikkunoissa panevat mahdollisen tunkeutujan harkitsemaan aikeitaan uudemman kerran.

Markkinoilla on useita erilaisten hälytys- ja turvatuotteiden tarjoajia; joko pelkästään laitetoimittajia tai palvelupaketteja, joissa yhdistetään turvatuotteet vartiointiliikkeen palveluihin.

Asentaisinko itse? Espoolainen lapsiperhe halusi turvata kaksikerroksisen noin 200-neliöisen omakotitalonsa mahdollisten murtojen, tulipalon sekä jäätymisen ja vesivahinkojen varalta, mutta ei ollut valmis sijoittamaan siihen omaisuuksia. Vaikutuksia vakuutusmaksuihinkin oli tiedusteltu ja luvassa oli alennuksia.

Vaatimuslistan kärjessä oli helppokäyttöisyys sekä mahdollisuus haluttaessa liittää järjestelmään turvayhtiön vartiointi ja tarvittavat käynnit. Huomioon piti ottaa myös, että lapset kavereineen juoksentelevat jatkuvasti sisään ja ulos.

Vaihtoehtoja tutkittuaan ja tutun hyvistä kokemuksista rohkaistuneina he päättivät tilata tarvittavat laitteet Kotihälytin.fi:stä, vaikka nettikaupasta tilaaminen mietitytti ensin. Entä jos ei osaakaan valita tarvittavia tuotteita, entä jos asennuksen kanssa tulee ongelmia? Miten takuu?

– Meiltä saa tarvittaessa myös asentajan paikalle, mutta käytännössä näitä tilanteita tulee vastaan tosi harvoin. Lisäksi kotisivuillamme on asennusopastusta sekä video- että kirjallisessa muodossa ja meihin voi aina ottaa yhteyttä. Valmiiksi koodatun langattoman järjestelmämme asentaminen on niin yksinkertaista, että siitä selviää Matti tai Maija Meikäläinenkin. Laitteilla on vuoden takuu, kertoo toimitusjohtaja Jori Achren Access Home Electronics Oy:stä, joka myy hälytysjärjestelmiä verkossa Kotihälytin.fi:n kautta.

– Asiakas voi hankkia meiltä joko ”karvalakkiversion” tai pitkälle viedyn ratkaisun. Keskusyksiköksi voi valita myös Securitaksen hälytyskeskukseen liitettävän mallin, jolloin hälytykset voidaan haluttaessa ohjata kännykän sijaan Securitakseen, jolla taas on tarjota erilaisia palvelupaketteja valvonnan laajuustarpeen mukaan. Asiakas voi esimerkiksi valita ”vain tarvittaessa” -version, jolloin edullisen peruskuukausimaksun lisäksi maksetaan vain esimerkiksi lomamatkalla tai mökillä vietetyistä päivistä.


Lukituksen vaihdon yhteydessä uusittiin samalla kulunut vanha ovi Fenestran siniseen Klassikko Neutra H9 -ulko-oveen. Punainen nuoli: sormenjälkitunnistin helpottaa arkea.

Laajennettava peruspaketti. Tilaaja saa hälytinpaketit käyttövalmiiksi ohjelmoituina. Käyttäjän tarvitsee vain hankkia tavallinen sim-kortti ja kiinnittää laitteet haluamiinsa paikkoihin. Sim-kortin lisäksi muita kuukausimaksuja ei ole, ellei halua liittää järjestelmää Securitaksen hälytyskeskukseen. Paketissa on auton kaukosäädinavainta muistuttavat kauko-ohjattavat päälle-/poiskytkimet ja tehokas 120 desibelin sireeni. Järjestelmä soittaa äänitetyn viestin jopa kuuteen numeroon sekä lähettää tekstiviestin pääkäyttäjälle. Käyttäjä voi tällöin myös kuunnella valvottavaa tilaa. Myös etäkäyttö kännykällä tai lankapuhelimella käy kätevästi. Jos laitteisto unohtui lähtiessä pois päältä, tekstiviesti käynnistää sen. Peruspakettia on helppo laajentaa myöhemmin tarpeen mukaan.

– Järjestelmän asennus kävi yllättävän kätevästi, toteaa espoolaisperheen isä. Kaikesta muusta selvisin itse, ainoastaan keittiön optisen älypalovaroittimen asennus vaati säätöä sähkökaapissa ja sähköalan ammattilaista. Vaimoni on erityisen tyytyväinen tästä lisäturvasta. Perheessämme on neljä lasta, joten vilskettä riittää. On helpottavaa tietää, että mahdollinen alkava tulipalo katkaisee suoraan sähköt esimerkiksi liedestä, kodinhoitohuoneesta tai olohuoneesta.

– Harkitsemme kesämökille kakkospakettia kauko-ohjauksella, jolloin lämmön voisi pudottaa peruslämpöön kun mökki on tyhjillään ja nostaa taas normaaliksi ennen sinne tuloa. Aivan sattumalta lisätietoja kysellessäni kävi ilmi, että Kotihälytin.fi:llä on myös hälytin, joka voidaan kytkeä veneen perämoottoriin. Nehän ovat haluttua riistaa veneen seisoessa käyttämättömänä. Tilasimme sellaisen saman tien!

Lisätietoja kotihälytinpaketeista ja sormenjälkilukoista sekä tiedustelut: Access Home Electronics, 020 7969 480, www.kotihalytin.fi

Yhteystietoja

Abloy, www.abloy.fi
ALT Systems, www.advancedlocking.com
Elisa, www.elisa.fi/vahti
Ensto, www.ensto.fi
Fin-Alert Electronics, www.finalert.fi
GE Security, www.gesecurity.fi
G4S Security Services, www.kotiturva.fi
Innohome, www.innohome.fi
Novosec, www.novosec.fi
PPO-Elektroniikka, www.ppo-elektroniikka.fi
Securitas Alert Services, www.alert-services.fi
Securitas Direct, www.securitasdirect.fi, www.aroundio.fi