Kun kodin kunnossapito- ja peruskorjaustöitä teettää ulkopuolisella, saa vähentää verotuksessa kotitalousvähennystä 60 prosenttia arvonlisäverollisesta työkorvauksesta. Laskuun sisältyvistä tarvikkeista ja matkakuluista ei saa vähennystä.

Tarkista ennen asennusurakan tilaamista, että yritys on ennakkoperintärekisterissä. Jos yritys ei ole rekisterissä, et saa kotitalousvähennystä.

Molemmat puolisot saavat tehdä vähennyksen erikseen. Henkilökohtaisen vähennyksen enimmäismäärä on vuodessa 3 000 euroa ja omavastuu 100 euroa. Vähennys myönnetään sinä vuonna, kun työ on maksettu.

Kotitalousvähennyksen saa tehdä myös omien vanhempien, isovanhempien ja appivanhempien asunnoissa tai vapaa-ajan asunnoissa tehtävistä kunnossapito- ja perusparannustöistä. Sijoitusasunnossa tehtäviin töihin vähennystä ei saa, eikä myöskään uudisrakennustöihin.

Pientalojen energiakorjauksiin on mahdollista saada valtiolta energia- tai korjausavustusta, jota myönnetään tarveharkintaisesti tulorajojen perusteella. Avustus voi olla enintään 25 prosenttia kustannuksista. Työkustannuksiin avustusta ei saa.