Tasainen sisälämpö vähentää koneelliseen jäähdytykseen käytettävän energian tarvetta kesäisin. Kesällä auringosta tulevan energian teho vastaa jopa normaalin lämmityspatterin tehoa, ja oikealla lasinvalinnalla voidaan vähentää yli puolet lasin läpi tulevasta lämmöstä.

Fenestran Superlasi suodattaa suurimman osan auringon UV- ja infrapunavalosta, jolloin näkyvä valo pääsee edelleen läpi ja asukkaat voivat nauttia kirkkaista kesäpäivistä. Koska suurin osa UV-valosta suodattuu pois, ikkunat vähentävät lattiamateriaalien ja kodin tekstiilien haurastumista ja haalistumista.

Ikkunat kannattaa aina valita huoneen käytön, sijainnin ja ilmansuunnan mukaan. Superlasi on parhaimmillaan aurinkoisilla etelä- ja länsiseinillä. Lasin ulkonäkö ja sävy eivät poikkea totutusta.

Alkuinvestointi auringonvaloa sääteleviin ikkunoihin ei ole juuri perinteistä isompi, ja käytössä se maksaa itsensä nopeasti takaisin. Esimerkiksi kodissa, jossa on perinteiset ikkunat, koneellinen jäähdytys lisää energiankulutusta jopa 2-3-kertaiseksi verrattuna auringonvaloa sääteleviin ikkunoihin.

Ikkunoiden energiatehokkuutta voi parantaa valitsemalla Superlasin lisäksi parhaaseen A-energialuokkaan kuuluvat ikkunat, joilla on korkea lämmöneristyskyky sekä lasin, karmien ja puitteiden ilmantiiveys.

Ikkunat toimitetaan aina mittatilaustyönä ja osana kokonaispalvelua. Asiantuntijat tulevat tarvittaessa kotiin, auttavat suunnittelemaan ikkunat, toimittavat halutut mallit oikeaan aikaan ja asentavat uudet, mittojen mukaan valmistetut ikkunat paikalleen. Ikkunoita toimitetaan kaikkiin rakennus- ja korjauskohteisiin.

Laadukkailla laseilla varaudutaan myös talveen: ikkunoihin saa halutessa tehokkaan ja näkymättömän pinnoituksen, joka heijastaa sisätiloista ulos pyrkivän lämmön takaisin huoneeseen. Lasi ei hohkaa kylmää kovillakaan pakkasilla. Pinnoituksella varustettu Superlasi sekä suojaa auringolta että eristää viisi kertaa tehokkaammin kuin tavallinen ikkunalasi.

Lisätietoja: Fenestra, 0800 933 63, www.fenestra.fi.