MAINOS

Tiedätkö, miksi uudetkin ikkunat huurtuvat?

Talo

Uusien ikkunoiden ulkopuolen huurtuminen ei ole valmistaja- tai ikkunatyyppikohtainen vika. Lue, miksi ikkunat huurtuvat!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Ikkunat huurtuvat yleensä vain tietynlaisissa olosuhteissa, yleensä syksyisin ja keväisin. Sää vaikuttaa luonnollisesti huurtumiseen, jota esiintyy yleensä yön tunteina kirkkaan pilvettömän sään vallitessa.

Kosteuden tiivistyminen ikkunan ulkopintaan riippuu myös tuulen ja ikkunan ilmansuunnasta, rakennuksen ympärillä olevista muista rakennuksista, puista ja monista muista paikallisista tekijöistä. Ikkunan ulkopintaan tiivistynyt kosteus haihtuu yleensä melko nopeasti pois auringon tai tuulen vaikutuksesta, kun lämpötila ulkona on plussan puolella.

Sen sijaan talvella ilmiö voi olla kiusallinen. Lämpötilan ollessa nollan alapuolella kosteus jäätyy lasin pintaan ja sopivissa olosuhteissa se voi pysyä siinä useita päiviä.

Ikkunan ulkopinnan huurtuminen ei ole tyyppivika eikä vaikuta käyttöikään

Ikkunan ulkopintaan tiivistyvä tai jäätyvä kosteus ei nykykäsityksen mukaan kuitenkaan vaikuta ikkunan käyttöikään, vaan on lähinnä esteettinen haitta.

Uusien ikkunoiden ulkopuolen huurtuminen ei ole valmistaja- tai ikkunatyyppikohtainen vika, vaan seurausta ikkunan hyvästä lämmöneristävyydestä. Ikkunat huurtuvat vain harvoin, eikä ilmiö vaikuta ikkunan kestävyyteen.

Huurtumisesta ajoittain koituva haitta on kuitenkin pieni verrattuna hyvin eristettyjen ikkunoiden tuomiin etuihin.


Lisätietoja: Rakennustuoteteollisuus RTT ry

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ikkunoiden huurtuminen ikkunoiden jäätyminen lämpölasi selektiivilasi