CLAS VON BELL
KUVA VALMISTAJAN
”Muutimme viime syksynä 1965 rakennettuun yksikerroksiseen omakotitaloon. Tuohon aikaan ei hartiapankkirakentaja juuri kantanut murhetta kattoturvatuotteista, lumiesteistä ja piipunhatuista puhumattakaan. Tikkaat sentään olivat metallia, toiseen piippuun oli aikoinaan laitettu lapetikas. Koska katto on loiva, näillä varusteilla oli tultu toimeen. Nyt oli aika uusia vanhat varusteet.
Katto on konesaumattua peltiä, jolta lumi liukuu hujauksessa alas. Lumenpudotuksesta ei siis ole vaivaa, mutta sitä ikävämpää on, jos katolta autotallin eteen pudonnut lumi pääsee jäätymään. Jäätyneen lumen hakkaaminen ei houkutellut, lumiesteet oli saatava. Internetin avulla markkinatutkimus sujui nopeasti, ja tilasin Kosken Metallin verkkokaupasta kuusi kolmen metrin pätkää.
Kolmimetrinen lumieste tiilenpunaiseksi maalattuna maksaa noin 100 euroa. Lisätietoa www.kppr-steel.fi
Valitsin tämän valmistajan, koska se oli aikaisemmin toimittanut piipunhatut hämmästyttävän nopeasti. Tilasin hatut maanantaina aamupäivällä, ja jo tiistaina aamupäivällä tekstiviesti kertoi, että ne voisi noutaa Helsingin linja-autoasemalta. Lumiesteidenkin toimitus oli nopea, vain parisen päivää.
Omakotiasujan kannattaa tutustua verkon tarjontaan. Hyvä verkkokauppa tarjoaa riittävästi tietoa hankintapäätöstä varten, tilaus on helppo tehdä ja toimitus parhaimmillaan erittäin nopea. Toimitusaika kannattaa kuitenkin yllätyksien välttämiseksi varmistaa.”