Kattovaloupuun kohdistuu koko taivaankannen valoisuus, joten se on päivänvalon lähteenä noin 2,5 kertaa tehokkaampi kuin vastaavan kokoinen seinäikkuna.

Nykyisin asuintilojen kuvut ovat kolminkertaista akryylimuovia, eikä lämpöhäviötäkään enää tarvitse pelätä. Kattovalokuvun U-arvo (lämmönläpäisy) on 1,7 W/K m2 ja eristetty jalusta huomioituna kuvun vaipan 1,2 W/K m2.

Keraplast Oy on säilyttänyt vanhan muottikaluston, joten jos talossasi on jo aikansa palvellut kattovalokupu, se voidaan kätevästi vaihtaa uuteen vastaavan kokoiseen. Akryylimuovisten kupujen moitteeton käyttöikä on Keraplastin mukaan noin 25 vuotta.

Kuvun vaihto ei vaadi erikoistyökaluja. Esimerkkihinnat (huom! hinnat ovat voineet artikkelin julkaisun jälkeen muuttua) kahdelle omakoti- ja rivitaloissa tyypillisimmille kupujen valoaukoille: K3N 750 x 750, kuvun ulkomitta tippanokasta mitattuna noin 910 x 910, hinta noin 216 euroa ja K3N 1 000 x 1 000, kuvun ulkomitta tippanokasta mitattuna noin 1 160 x 1 160, hinta noin 318 euroa. Molempiin hintoihin lisätään pakkaus- ja rahtikulut. Toimitus sisältää tarvittavat tiivisteet ja asennusohjeen, toimitusaika kaksi viikkoa.

Lisätietoa www.keraplast.fi.