MAINOS

Talovanhus sai arvoisensa teräskaton

Talo

Vanhan maalaistalon iäkkäässä tiilikatossa oli vuotokohtia ja se oli kauttaaltaan sammaloitunut. Katemateriaali vaihtui remontissa rakenteita säästäen tiilenpunaiseen teräkseen.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Ruukki järjesti kaikille avoimen kattokilpailun nettisivuillaan joitakin vuosia sitten. Kilpailuun osallistuttiin lähettämällä kuvia ja tarinoita taloista, joiden katto kaipasi remonttia. Yleisöäänet ratkaisivat voittajaksi Matti Ojan, joka olikin miettinyt Leo-isänsä vanhan maalaistalon katon kunnostusta jo pitkään.

Matti Ojan mukaan katto toimi ennen remonttia ”koivujen ja sammaleen kasvualustana, puuttuvat vain vuohet laiduntamasta”.


ENNEN Aurassa sijaitsevan maalaistalon vanha tiilikatto oli rapistunut ja siinä oli muutamia vuotokohtia. Sammalkasvusto peitti ison osan katosta. Remontissa katemateriaali päätettiin vaihtaa Ruukin Tiilikainen-teräskattoon.

Iäkkään ja vaurioituneen tiilikaton alta paljastui pärekatto, joka säästettiin. Uudeksi katemateriaaliksi valittiin Ruukin tiilenpunainen Pural-pinnoitteinen teräskatto Tiilikainen, joka on perinteinen muotokate ja sopii erityisesti suomalaiseen luontoon ja pientaloarkkitehtuuriin. Kate on profiililtaan matala ja muotonsa vuoksi helppo huoltaa ja puhdistaa.

Teräskatto sopii maalaistaloon erinomaisesti


Vanhan maalaistalon kattoremontti toteutettiin kustannustehokkaasti ja lopputulos on kaunis. Tiilenpunainen teräskate sopii maalaismaisemaan.

– Teräskatto sopii maalaistaloon täydellisesti ja on erinomainen vaihtoehto ominaisuuksiensa vuoksi. Painava tiilikatto olisi voinut vaikuttaa talon vanhoihin rakenteisiin, sanoo Matti Oja.

Hänelle oli myös tärkeää, että katemateriaali sointuu kohdetta ympäröivään maalaismiljööseen. – Katto istuu erinomaisesti luonnonläheiseen maisemaan ja tuo kaivattua ryhtiä kartanotyyppiseen taloon.


Haasteelliseksi remontin tekivät muun muassa useat jiirit ja savupiippujen läpiviennit, jotka vaativat asiantuntevaa osaamista ja tarkkuutta.

Kattoa lähdettiin kunnostamaan perusteellisesti. Tarkoituksena oli palauttaa vanha maalaistalo arvoiseensa loistoon. Kohde oli haastava, sillä katossa oli kuvioita ja pieniä yksityiskohtia, jotka vaativat suunnittelua.

– Hyvä taustatyö oli tärkeässä asemassa. Kattoremontti vaatii lujaa ammattitaitoa sekä suunnittelijoilta että rakentajilta. Ratkaisevassa asemassa remontin onnistumisen kannalta olivat ammattitaitoiset työntekijät projektin jokaisessa vaiheessa, Matti Oja sanoo.

Lopputulos täytti Matti Ojan odotukset. – Uusi katto nostaa asunnon arvoa ja on pitkällä aikavälillä hyvä sijoitus.


Ruukin Tiilikainen on profiililtaan matala perinteinen muotokate, joka on muotonsa ansiosta helppo huoltaa ja puhdistaa.

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kattoremontti muotokate teräskate