Pihapiirin rakennusten ja rakennelmien lisäksi mökeillä on yhä enemmän myös irtaimistoa. Vahingot ovat kerralla suurempia, koska varustelutaso on kasvanut. Vaikka irtaimiston arvoksi ei laskettaisi keskimäärin kuin 5 000 euroa per mökki, kysymys on noin 2,5 miljardin euron omaisuudesta. Kesällä irtaimiston arvo helposti kaksinkertaistuu.

Vaihtoehtoja kesämökin suojaamiseksi on monia. Jos mökin varustelutaso on hyvä, ajopuomit tai lukot voivat kuitenkin tuntua riittämättömiltä. Valvonnan ulkoistaminen käy puolestaan kukkarolle, ja monilla ei ole ympärivuotisia mökkinaapureita valvomassa pihapiiriä.

ACSS:n ja Teltonikan kehittämä monipuolinen ja MVC-100 -etävalvontakamera sopii niin kesämökeille kuin yritystenkin käyttöön. Tunkeilijan havaitessaan hälytys laukeaa ja etävalvontakamera lähettää tiedon hälytyksistä tekstiviesteinä tai soittaa käyttäjälle. Kuvat siirretään turvaan laitteelta ja ne ovat käyttäjän tarkistettavissa internetin kautta. Näin kameran rikkominen ei hävitä kuvia ja hälytyksiin voidaan reagoida halutulla tavalla visuaalisen tarkistuksen jälkeen.

Lähtökohtana MVC 100 -kehitystyössä oli palvelun luominen, jossa kuluttajille voidaan tarjota valvontaratkaisu edullisesti, mutta ominaisuuksista tinkimättä. Kyseessä on siis oikea valvontakamera, eikä uudelleenkoteloitu kamerakännykkä: ratkaisu joka huolehtii siitä, ettei asiakkaan tarvitse olla huolissaan. Tieto hälytyksestä ja sen aiheuttajasta saadaan välittömästi ja hälytyskuvat tukevat tulevia toimenpiteitä. Kiitos internetin ja mobiiliverkkojen tämä on helppoa, reaaliaikaista ja joustavaa.

Kamera hälyttää myös sähkökatkoksista. Sisäänrakennettu akku varmistaa sen, ettei virran katkaisu kohteesta sammuta kameraa.

Lisätietoja ACSS Finland Oy, www.acss.fi, www.mökkikamera.fi.