MAINOS

10 vinkkiä pihan ja puutarhan ylläpitoon keväällä

Talo

Tee edes nämä, niin talosi arvo säilyy. Lue pihan, puutarhan ja kiinteistön hoitovinkit!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Pidä kiinteistö kunnossa – parhaat hoitovinkit:

1. Nyt ovat viimeiset, kunnialliset hetket ottaa pois jouluvalot terassilta, puista ja pensaista. Vie rikkinäiset valot surutta roskiin, ja laita ehjät valot sellaiseen talteen, että löydät ne taas syksyllä.

2. Siivoa linnunpöntöt ennen kuin uudet asukkaat tulevat talvilomaltaan etelästä.

3. Sauna on lämmennyt talvella usein, joten se on nyt syytä siivota. Pese lauteet juuri niille tarkoitetulla pesuaineella. Tarkista, että alimmat seinälaudat ovat kunnossa eikä kosteus ole niitä lahottanut eikä niissä ole hometta.

4. Pimeinä talvikuukausina naapureita ei usein näe. Onkin aika toivottaa naapureille hyvää kevättä ja jutella kaikessa ystävyydessä yhteisistä hommista.

5. Siivoa ulkovarasto ja heitä vanhat roinat roskiin ja vie tarpeettomat, ehjät tavarat kierrätykseen. Tarkista, ovatko oksasilppuri ja pensasleikkuri kunnossa.

6. Pese lipputanko ja lippu valmiiksi kesän juhlapäiviä varten. Jos lippu on liian kulunut tai rikki, hanki uusi. Vanhaa lippua ei sitten saa laittaa roskiin, vaan se pitää polttaa!

7. Missä kunnossa kottikärryt ovat viime kesän jäljiltä? Todennäköisesti pitää ainakin laittaa ilmaa renkaaseen.

8. Alkaa olla aika ottaa verkot pois nuorten hedelmäpuiden ympäriltä. Puput löytävät ruokaa muualta, eivätkä ne järsi enää puiden runkoja.

9. Haravoi nurmikko auki, niin uusi kasvu pääsee vauhtiin. Muista myös kevätlannoitus. Tilaa multaa kukkapenkkeihin ja kasvimaalle, jos maaperä on köyhtynyt.

10. Tee viljelysuunnitelma ja mieti, mitä kasvatat ja missä. Jos suunnittelet suuria muutoksia pihaan, hanki ammattiapua, niin onnistut parhaiten.

Teksti: toimitus, kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kevättyöt lipputanko pihan kunnostus puutarhakoneet ulkovarasto


Lisää samasta aiheesta