Vesikiertoinen lattialämmitys kasvattaa suosiotaan
Rakennustutkimus RTS Oy:n tuoreimman tutkimuksen mukaan jo 52 prosenttia omakotirakentajista valitsee tällä hetkellä taloonsa vesikiertoisen lattialämmityksen.
Sen suosiota ovat kasvattaneet kohonneet energiahinnat. ”Vesikiertoisen lattialämmityksen keskeinen menestystekijä on varmasti se, että lämmönlähteeksi sopivat kaikki energiamuodot öljystä aurinkoenergiaan, kiinteistä polttoaineista sähköön ja kaasuun. Lisäksi valintakriteerien pääpaino on siirtynyt alkuinvestoinnin sijaan käyttökustannusten edullisuuteen”, kommentoi tilannetta vesikiertoisten lattialämmitysjärjestelmien suunnitteluun, asennukseen ja markkinointiin erikoistuneen Warmian toimitusjohtaja Peter Jansén.
”Koska lämmönlähde voi olla mikä tahansa, voidaan valita kulloinkin edullisin vaihtoehto. Vesikiertoinen lattialämmitys on energiaa säästävä lämmitystapa. Hallitun ja tasaisen lämmönjaon ansiosta sisälämpötilaa voidaan laskea 1-2 astetta, millä usein saavutetaan 5-15 prosentin kustannussäästö.”
Rakennusalan lähivuosien näkymät ovat suotuisat, ja vesikiertoisen lattialämmityksen osuuden odotetaan kasvavan edelleen. Esimerkiksi juuri kaarinalainen Warmia asensi viime vuonna yli 2 miljoonaa metriä lattialämmitysputkea yli 2 000 kohteeseen. Se onkin noussut kahdessa vuodessa Suomen toiseksi suurimmaksi lattialämmitysjärjestelmien toimittajaksi. Suurin toimittaja on saman tutkimuksen mukaan tällä hetkellä Uponor ja kolmanneksi suurin Nereus.
Lisätietoja lattialämmitysjärjestelmistä saa muun muassa yritysten nettisivuilta
Lisätietoja: