Painekyllästetylle puulle suositellaan kyllästyksen jälkeen noin puolen vuoden kuivumisaikaa. Tämän jälkeen pintakäsittelyyn sopivat samat tuotteet kuin puulle yleensä.

Lämpökäsitellyn puulle soveltuvat myös samat tuotteet kuin puun pintakäsittelyyn yleensä. Lämpökäsitellyn puun oman värin saat säilymään käsittelemällä sen kuultavalla lämpöpuun sävyyn sävytetyllä tuotteella.

Vaakapinnat ulkona altistuvat seisovan veden rasituksille. Öljyäminen tai kuultava puunsuojalla käsittely on sen vuoksi niille suositeltavampaa kuin kalvoa muodostavalla tuotteella käsittely.

Metallin maalaamisessa käytetään eri tuotteita kuin puun maalaamisessa. Tärkeää on pesu sekä lian ja ruosteen poistaminen. Puhtaalle pinnalle tehdään ruosteenestopohjamaalaus ja pintamaalaus metallille sopivalla tuotteella.

Peltikatto on paikkana hankala maalauskohde. Muista huolehtia turvallisuudesta: tarvitset valjaat ja pitävät kengät. Peltikaton pesuun ja pintakäsittelyyn on omat tuotteensa. Tutustu valmistajan ohjeisiin tai kysy apua asiantuntevalta myyjältä. Auringonpaiste ja kuuma katto tahtovat kuivattaa maalin liian nopeasti. Avuksi on saatavilla hitaasti haihtuvaa liuotinta, joka lisätään maalin joukkoon.

Ikkunat ovat vaativa maalauskohde. Ikkunoiden kunnostuksessa huomiota tulee maalipinnan lisäksi kiinnittää massauksiin, tiivistyksiin ja pellityksiin. Ikkunoiden pintakäsittelyyn suositellaan yleensä liuotinpohjaista maalia sen kosteuden- ja kulutuksenkeston vuoksi.