• Asuinhuoneistoissa on oltava vähintään yksi palovaroitin. Vuoden 2010 alusta asunnoissa ja vapaa-ajan rakennuksissa on pitänyt olla yksi palovaroitin jokaisen kerroksen alkavaa 60 huoneneliötä kohden.
  • Sijoita palovaroitin suosituksen mukaan jokaiseen makuuhuoneeseen ja poistumisreiteille. Palovaroittimen hyvä sijoituspaikka on makuuhuoneen oven lähellä sekä aula- ja eteistiloissa.
  • Kiinnitä palovaroitin kattoon keskelle huonetta vähintään puoli metriä seinästä ja valaisimesta. Seinän yläosaan kiinnitetty palovaroitin ei reagoi tulipaloon riittävän nopeasti.
  • Älä sijoita palovaroitinta lähelle uunia, liettä, kylpytiloja tai takkaa. Näin vältyt turhilta hälytyksiltä.

Sijoita häkävaroitin tulisijan kanssa samaan tilaan

Häkävaroitin kannattaa asentaa jokaiseen tilaan, jossa on tulisija, kamiina, takka tai kaasulla toimiva laite. Häkää syntyy epätäydellisen palamisen tuloksena, kun poltetaan esimerkiksi puuta, nestekaasua, bensiiniä tai öljyä. Häkä eli hiilimonoksidi on vaarallista, sillä se on hajuton ja väritön, mutta erittäin myrkyllinen kaasu, jota ihminen ei pysty aistimaan.

Sijoita yhdistetty häkä- ja palovaroitin kattoon mahdollisimman keskelle huonetilaa, ei esteiden tai tuloilmalaitteiden välittömään läheisyyteen. Laitetta ei suositella asennettavaksi myöskään ovien tai ikkunoiden läheisyyteen.