Puuportaat soveltuvat suomalaiseen rakennuskantaan

Talo

Puusta voi valmistaa kaikkia sisäporrasmalleja paitsi kierreportaita, joiden runko on tehtävä metallista. Tutustu!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Puurunkoisia portaita valmistavan Tähtiporras Oy:n toimitusjohtajan Pasi Alasen mukaan puuportaiden materiaaleina käytetään yleisimmin mäntyä ja koivua. Valittavana on kuitenkin myös monia muita puulajeja.

– Kaiteisiin voi puun lisäksi valita lasi- tai metallipinnakaiteet ja tolpat voivat olla metallia. Reisilankuiksi käy puun ohella ohut ja kestävä korkeapainelaminaatti.

Alanen kertoo, että puusta voi valmistaa kaikkia porrasmalleja paitsi kierreportaita, joiden runko on tehtävä metallista. Puuportaiden osat on muotoiltavissa vapaasti ja pintakäsittelyssä voidaan käyttää liki kaikkia värisävyjä. Personointi voidaan tehdä myös lisävarusteilla, kuten led-valoilla, tolppien koristehatuilla tai porraskomerolla.


Tähtiporras Oy:n U-mallinen Alava-porras, jonka kaiteet ovat lasia sekä askelmat ja käsijohteet valkolakattua koivua. Portaiden muut osa ovat maalattua mäntyä.

Puuportaat soveltuvat Alasen mielestä hyvin suomalaiseen rakennuskantaan. Ne ovat edullisia hankkia ja oikein asennettuna myös hiljaisia. Pientä elämistä luonnonmateriaalissa toki esiintyy.

– Porrasmalli, materiaalit, kerroskorkeus ja porrasaukon koko, lisävarusteet sekä kerroskaiteiden määrä vaikuttavat portaiden hintaan. Meillä hinnat vaihtelevat noin 500– 10 000 euroon.

Puuportaat suunnitellaan porrassuunnitteluohjelmalla. Osat valmistetaan tehtaalla ja toimitetaan asiakkaalle osina. Portaat voi tilata asennettuna, mutta työn voi tehdä itsekin asennusohjeiden avulla. Kiinnityksessä käytetään ruuveja ja asennusliimaa.

Lue lisää sisäportaista

Tutustu porrasmalleihin ja -materiaaleihin >

Teräsrunkoinen sisäporras on elinikäinen >

Kiviportaat muuraten tai elementteinä >

Lepotasollinen suoraporrasmalli. Portaiden runko on korkeapainelaminaattia ja askelmat sekä käsijohteet valkolakattua saarnia. Feenixin tolpat ovat rosteria ja kaiteet lasia.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

puuporras puurunkoiset portaat sisäportaat