MAINOS

Teräsrunkoinen sisäporras on elinikäinen

Talo

Sisäportaiden runkomateriaaliksi sopii myös teräs. Teräsportaiden etuina ovat keveä ja siro ulkonäkö, äänettömyys, kestävyys ja vähäinen huoltotarve.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Rostep Oy:n Tuomo Kupulan mukaan ammattimaisella suunnittelulla teräksestä voi tehdä lähes millaiset portaat tahansa.

Vaikka Rostep on historiansa aikana valmistanut monia erikoisratkaisuja, yritys keskittyy lähinnä suoravartisten portaiden valmistukseen. Pientalon sisäportaikon saa alle 5 000 eurolla, mutta usein hinnat kipuavat 8 000 euron luokkaan.

Teräsportaiden hinnoitteluun vaikuttavat hyvin pitkälti samat tekijät kuin puuportaissakin. Materiaali- ja lisävarustevalinnoilla on suuri merkitys hintaan. Rostepin toimittamiin portaisiin toteutetaan usein LEDvalaistuksia, joita toimitetaan myös hämärä- tai liiketunnistimella varustettuina.

Askelmat voi myös maalata – vaikkapa Ferrarin punaiseksi

Kupulan mukaan portaiden teräsrunko voidaan toteuttaa monella tavalla, esimerkiksi putki- tai palkkirakenteena tai laserleikkeenä. Kaiteina voidaan käyttää metallisia pystypinnakaiteita tai lasikaiteita, jotka on toteutettu rst-tolpilla tai tolpattomalla rakenteella.

Valmis runko ja kaiteet toimitetaan asiakkaan toiveen mukaan hiotulla teräspinnalla tai jauhemaalattuna. Askelmapinnoissa käytetään usein lakattua puuta, yleensä koivua ja paljon myös tammea. Askelmissa on käytetty myös parkettia, laminaattia, laattaa tai marmoria.

– Myymme myös maalattuja askelmia, joista ehkä rohkeimmat, Ferrarin punaiset, luovutimme viime kesänä erääseen pientaloon.

Kupula laskee teräsportaiden eduiksi keveän ja siron ulkonäön, äänettömyyden, kestävyyden ja vähäisen huoltotarpeen. Myös asennus on helppoa, kunhan enimmillään satakiloinen runko on saatu ensin paikoilleen.

– Pienellä teräspalkilla saadaan riittävä kantavuus, siksi portaista ei tule massiivisia.

Teräksinen, jauhemaalattu porrasrunko on ikuinen. Riittää, että portaiden askelmat huoltaa esimerkiksi kerran vuosikymmenessä. Halutessaan ne voi irrottaa ja viedä puusepälle käsiteltäviksi.

Lue lisää sisäportaista

Tutustu porrasmalleihin ja -materiaaleihin >

Puuportaat soveltuvat suomalaiseen rakennuskantaan >

Kiviportaat muuraten tai elementteinä >

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

sisäportaat teräsporras teräsrunkoinen porras