!
Puu on oikein ja säännöllisesti huollettuna pitkäkestoinen piha- ja puutarharakentamisen materiaali. Piharakentamisessa käytettävien puutuotteiden tulee kestää kovaa kulutusta ja vaihtelevia sääolosuhteita.
”Finnforest Kesto -tuotteet sekä lämpö- ja liimapuu, Kerto® ja vanerit soveltuvat kaikki piharakentamiseen. Vaasan asuntomessuille toteutetaan kokonainen piha Finnforest-tuotteista”, kertoo Metsäliiton Puutuoteteollisuuden markkinointi- ja asiakaskoulutuspäällikkö Mika Ruohonen.
Kesto Plus -tuotteet, kuten kyllästetty Kerto ja liimapuu, ovat valikoidusta, laadukkaasta höylätavarasta valmistettuja ja ruskean sävyisiä. Kesto Plus soveltuu kohteisiin, joihin halutaan esteettisesti kauniimpaa ja teknisesti laadukkaampaa puupintaa. Tuotteiden profiilit ja dimensiot poikkeavat perinteisistä malleista. Kesto Plus -tuotteet tulevat myyntiin kesän alussa.
terassi3_webKesto on laadukas, höylätty piharakentamisen perustuote, joka soveltuu kaikkeen piharakentamiseen.
Kesto Talous on höylätty tuote useimpiin piharakentamisen käyttökohteisiin. Parhaiten se toimii piiloon jäävissä rakenteissa. Pintamateriaaliksi vihreän sävyinen Kesto Talous sopii, kun vain toinen kappaleen pinnoista on näkyvä tai vajaasärmäisyys ei häiritse.
Kesto Sahatavara on yleistuote kaikkeen piharakentamiseen, jossa ei tarvita sileää höyläpintaa.
Puiset piharakenteet ovat pitkäkestoisia oikein ja säännöllisesti huollettuina ja pintakäsittelyaineilla suojattuina. Vesiohenteisten pintakäsittelyaineiden huoltoväli on 1-3 vuotta. Öljypohjaisia aineita käytettäessä pintakäsittely suositellaan uusittavan kerran vuodessa.
Säännöllinen uusintakäsittely parantaa värin säilyvyyttä ja pinnan kestävyyttä. Pintakäsittelyssä tulee noudattaa aina pintakäsittelyainevalmistajan käyttöohjeita.
”Puun pinnan tarkkailu on tärkeää. Kyllästettyä puuta ei tarvitse ehdoin tahdoin öljytä joka kesä, jos sille ei ole tarvetta. Mutta jos väri alkaa haalistua tai pintaan tulee halkeamia, on se merkki siitä, että puu kaipaa öljyä pintaansa. Myös oikeanlaisten kiinnikkeiden käyttö on tärkeää”, Ruohonen sanoo.
Finnforest-tuotteita myyvät hyvin varustetut puutavara- ja rakennustarvikeliikkeet kautta maan.
Lisätietoa www.finnforest.fi.